Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Εκδήλωση της Περιφέρειας για τους Εβραίους - θύματα του Ολοκαυτώματος

- Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στα Γιάννινα

     Εκδήλωση για την «Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ελληνοκαυτώματος» οργανώνει το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012 η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και την Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων.
     Στην εκδήλωση αναφέρθηκαν χθες σε συνέντευξη Τύπου ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων Μωϋσής Ελισάφ.
     «Η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με την Εβραϊκή Κοινότητα τιμά τα θύματα, τους...
...Εβραίους κατοίκους της πόλης των Ιωαννίνων και γενικά αυτούς του Ολοκαυτώματος. Τιμάμε επίσης την Εβραϊκή κοινωνία, που τόσα πρόσφερε στην πόλη των Ιωαννίνων», τόνισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης, καλώντας να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για να τιμήσουν την Εβραϊκή Κοινότητα και τα θύματα του Ολοκαυτώματος όσο το δυνατόν περισσότεροι Ηπειρώτες.
     Από την πλευρά του ο κ. Ελισάφ ανέφερε ότι η 27 Ιανουαρίου έχει οριστεί με απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως «Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Με αυτή την ευκαιρία, πρόσθεσε, πραγματοποιείται στα Γιάννινα η Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος. «Με αυτή την ευκαιρία -τόνισε- η Περιφέρεια Ηπείρου, πραγματοποιεί εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα έξι εκατομμύρια αθώων Εβραίων της Ευρώπης και το 1,5 εκ. παιδιών που χάθηκαν στα χιτλερικά στρατόπεδα και βέβαια για τους 2.000 συμπολίτες μας».
     Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών (ώρα έναρξης 9.00 μ.μ.).
     Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Χαιρετισμούς, Ομιλία από τον Ν. Δαββέτα συγγραφέα, το «Μαουτχάουζεν» των Μίκη Θεοδωράκη - Ιάκωβου Καμπανέλη με τη Φιλαρμονική του Δήμου Ιωαννιτών και προβολή της ταινίας «Νύχτα στην ομίχλη» του Αλαίν Ρεναί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.