Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Δημοσκόπηση-σοκ για το ΠΑΣΟΚ

- Απογοητευτικά ποσοστά σε πανελλαδική έρευνα της ALCO

     Νέο «χαστούκι» για το ΠΑΣΟΚ καθώς σε μια ακόμα μέτρηση μπορεί να βρίσκεται στη δεύτερη θέση, ωστόσο τα ποσοστά που συγκεντρώνει είναι απογοητευτικά. Στα αξιοσημείωτα της δημοσκόπησης της ALCO τα υψηλά ποσοστά της αποχής, που μεταδόθηκαν από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
     Συγκεκριμένα, πρώτη έρχεται η ΝΔ με ποσοστό 21,7% και ακολουθεί δεύτερη η «αποχή» με ποσοστό 16,5%. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει μόλις το 11,1% των ψήφων, η...
...Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη το 8%, το ΚΚΕ 7,7% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 6,1%. Ο ΛΑΟΣ λαμβένει το 5% των ψήφων και οι Οικολόγοι Πράσινοι το 2,1%, ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία το 1,9%.
     Έξι στους δέκα απαντούν αρνητικά για την απόδοση του κυβερνητικού έργου. Στα αξιοσημείωτα επίσης η επιβεβαίωση της ραγδαίας πτώσης του ΠΑΣΟΚ, η εξαιρετικά αρνητική άποψη της κοινής γνώμης για τον Γιώργο Παπανδρέου που λαμβένει το 86% στην αρνητική γνώμη των ψηφοφόρων.
     Υψηλό είναι το ποσοστό δημοφιλίας του Φώτη Κουβέλη που φτάνει το 37% και ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς με 24%. Μόλις μία μονάδα πίσω, στο 23% η δημοφιλία του Αλέξη Τσίπρα και στο 22% του Γιάννη Δημαρά. Ιδιαιτέρως αρνητική είναι η άποψη των ερωτηθέντων και για τον πρωθυπουργό. Το 58% απαντά ότι εκτιμά αρνητικά τον Λουκά Παπαδήμο και μόλις το 30% θετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.