Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Μ. Δαμανάκη: «Λεφτά υπάρχουν»

- Τόνισε στη συνάντηση που είχε με παράγοντες του Νομού

     Θετική να συνδράμει στην κατεύθυνση να «τρέξουν» προγράμματα στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας, εμφανίστηκε η κοινοτικής Επίτροπος, αρμόδια για θέματα αλιείας, Μαρία Δαμανάκη στη συνάντηση που είχε με παράγοντες του νομού.
     Η κα Δαμανάκη, υποστήριξε στους βουλευτές του νομού, Παύλο Στασινό, Δημήτρη Τσιρώνη και Κώστα Παπασιώζο, στον αντιπεριφερειάρχη Αρτας Βασίλη Ψαθά, στο δήμαρχο Νικ. Σκουφά, Ευστάθιο Γιαννούλη, ότι «λεφτά υπάρχουν» από την Ευρώπη. Όμως, η Ελληνίδα επίτροπος στην Ε.Ε. ανέφερε, σε...
...ερωτήσεις του κ. Ψαθά, που κατέθεσε συγκεκριμένο πλαίσιο για δράσεις, ότι ναι μεν υπάρχουν χρήματα, αλλά απαιτούνται, για την εκταμίευσή τους, «ώριμες μελέτες».
     Ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας, έθεσε στην κα Δαμανάκη, τις προτάσεις του, οι οποίες μεταξύ άλλων είναι: για την προστασία του περιβάλλοντος (ανανέωση υδάτινου ορίζοντα, να προχωρήσουν οι βιολογικοί καθαρισμοί) και ο τουρισμός (θαλάσσια καταφύγια, κ.α.), αλλά και προγράμματα που μπορεί να υλοποιηθούν στο υδροβιότοπο. Το ζητούμενο είναι που θα βρεθούν χρήματα για τις «ώριμες μελέτες», καθώς είναι εξειδικευμένες και αρκετά ακριβές, ενώ δεν χρηματοδοτούνται.
     Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που διήρκεσε αρκετή ώρα και έγινε σε πολύ καλό κλίμα, αναδείχθηκε και το προβληματικό πλαίσιο που υπάρχει σε σχέση με τους κοινοτικούς οργανισμούς και την ελληνική δημόσια διοίκηση που αποτελεί τροχοπέδη πολλές φορές για αναπτυξιακές και άλλες δράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.