Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2012

Σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

- Πριν από τις εκλογές και από τη βάση ο νέος πρόεδρος η πρόταση του Π.Σ.

     Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αποφασίστηκε να γίνει εισήγηση προς το Εθνικό Συμβούλιο, σύμφωνα με την οποία: η εκλογή νέου προέδρου να γίνει από τη βάση και οι κάλπες να στηθούν πριν από τις εθνικές εκλογές, αλλά μετά την ολοκλήρωση του PSI. Επίσης αποφασίστηκε η διεξαγωγή Συνεδρίου τον προσεχή Ιούνιο, καθώς να προηγηθεί...
...πριν από τις εκλογές, προγραμματική συνδιάσκεψη.
     Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία η οποία δεν κατέληξε σε συμφωνία σχετικά με το παραπάνω χρονοδιάγραμμα, το οποίο που πρότεινε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
     Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου που στηρίζουν τον Eυάγγελο Βενιζέλο αποφάσισαν να μην πάρουν θέση στη συνεδρίαση η οποία κράτησε λίγη ώρα και να μιλήσουν όλοι στο Εθνικό Συμβούλιο.
     Το θέμα θα ξεκαθαρίσει κατά τις διήμερες εργασίες της Συνόδου του Εθνικού Συμβουλίου του κινήματος θα ανοίξουν στις 13.00 σήμερα Σάββατο, ενώ για τις 13:30 μ.μ. είναι προγραμματισμένη η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου. 

Εισήγηση Καρχιμάκη
     Nωρίτερα στην εισήγησή του, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου, Μιχάλης Καρχιμάκης είχε προτείνει προγραμματικό συνέδριο θέσεων για τον Ιούνιο.
     Ο γραμματέας προχώρησε στην αρχή της εισήγησής του σε μία σύντομη αποτίμηση της κυβερνητικής πορείας του Κινήματος, προτάσσοντας το ότι «η Ελλάδα εξακολουθεί να δίνει την μάχη της επιβίωσής της στηριζόμενη στα αποτελέσματα της δικής μας προσπάθειας».
     Ο κ. Καρχιμάκης επίσης είπε ότι «η σημερινή κυβέρνηση που έχει αναλάβει την υλοποίηση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου που εμείς πετύχαμε, είναι αποτέλεσμα των καθοριστικών πρωτοβουλιών του Γιώργου Παπανδρέου».
     Το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Καρχιμάκης οφείλει να χαράξει μια πορεία που θα διασφαλίζει την ενότητα της παράταξης, αποσαφηνίζοντας ταυτόχρονα το πολιτικό και ιδεολογικό του στίγμα και σχεδιάζοντας μια πολιτική κατοχύρωσης «όσων πετύχαμε για τη χώρα» και αναθέρμανσης των ελπίδων του ελληνικού λαού.
     Επιπλέον ο γραμματέας του ΕΣ του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το κόμμα πρέπει να προετοιμαστεί για τις εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν.
     Ο κ. Καρχιμάκης είπε ότι το ΠΑΣΟΚ οφείλει να απαντήσει σαφώς και πειστικά στο αν μπορεί να υπάρξει και ποια είναι ακριβώς η δημοκρατική, προοδευτική πλατφόρμα εξόδου από την κρίση, και με ποιες πολιτικές θα οδηγηθεί η χώρα στην ανάπτυξη με ταυτόχρονη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, της προστασίας των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων και της δημιουργίας θέσεων εργασίας για τους νέους.

Συνάντηση Παπούλια - Παπανδρέου
     Την κρίσιμη μάχη που δίνει η χώρα τις επόμενες εβδομάδες επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, με τον οποίον συναντήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.
     «Είναι μια κρίσιμη μάχη, για να κλειδώσουμε την ιστορική συμφωνία, η οποία επετεύχθη πριν μερικούς μήνες και θα βγάλει βάρος από τον ελληνικό λαό, θα αποτελέσει τη βάση της κοινωνικής συνοχής και θα δημιουργήσει την προοπτική για βιώσιμη ανάπτυξη» υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου και κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να στηρίξουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης Παπαδήμου.
     Παράλληλα, τόνισε: «Χρειάζεται η συμβολή όλων των κομμάτων χωρίς δεύτερες σκέψεις, για να στηριχθεί το έργο της».
     Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από την πλευρά του, απάντησε ότι είναι πολύ σημαντικά και ενδιαφέροντα τα όσα του είπε ο κ. Παπανδρέου.
     Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Παπανδρέου απέφυγε να αναφερθεί στις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. «Χρειάζεται να συνεργαστούμε στενά, χωρίς δεύτερες σκέψεις, χωρίς μικροσκοπιμότητες, να τις αφήσουμε αυτές στο πλάι, να υπηρετήσουμε αυτόν τον εθνικό στόχο, να μην αφήσουμε να πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού, να τις δικαιώσουμε αυτές τις θυσίες, κάνοντας το καλύτερο» δήλωσε.
     Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συζήτησαν και για τις διεθνείς εξελίξεις, την εφαρμογή του προγράμματος και «την ανάγκη να στηρίξουμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις, κοινωνικές δυνάμεις και βέβαια εκείνες οι δυνάμεις που συνεργάζονται στην κυβέρνηση αυτή της εθνικής συνευθύνης να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.