Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2012

Πρώτο "κόμμα" η αδιευκρίνιστη ψήφος

- Γυρίζουν την πλάτη τους στα κόμματα οι πολίτες

     Την εικόνα ενός εκλογικού σώματος που γυρίζει την πλάτη του στα πολιτικά κόμματα σκιαγραφεί δημοσκόπηση της Κάπα Research για το "Βήμα της Κυριακής", με τους πολίτες σε ποσοστό 77,2% να θεωρούν ως προτεραιότητα τη σωτηρία της χώρας και την παραμονή στο ευρώ.
     Στην πρόθεση ψήφου, η αδιευκρίνιστη ψήφος συγκεντρώνει το 29,5%. Η ΝΔ συγκεντρώνει...
...21,4%, το ΠΑΣΟΚ 12,6%, το ΚΚΕ 9,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6,2%, ΛΑΟΣ 5,3%, η Δημοκρατική Αριστερά 5%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι 2,8%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,5%.
     Ο Λουκάς Παπαδήμος συγκεντρώνει τις περισσότερες θετικές γνώμες με 66% και ακολουθούν οι Φ. Κουβέλης με 51,4%, Αντ. Σαμαράς με 35%, Αλ. Τσίπρας με 30,6%, Αλ.Παπαρήγα με 26%, Γ. Καρατζαφέρης με 22,2%, Ντ.Μπακογιάννη με 21% και Γ. Παπανδρέου με 18,8%.

     Σε περίπτωση που από το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών δεν προκύψει αυτοδυναμία αλλά κυβέρνηση συνεργασίας, η πλειοψηφία των πολιτών σε ποσοστό 40,1% επιθυμεί για πρωθυπουργό τον Λ. Παπαδήμο, το 35,4% τον αρχηγό του πρώτου κόμματος και το 24,5% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

     Εξάλλου, όπως προκύπτει από τη συγκριτική απεικόνιση των στοιχείων που δημοσιεύει ο "Τύπος της Κυριακής" από τις εξαμηνιαίες πανελλήνιες έρευνες της Μetron Analysis, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 18,8 έναντι του ΠΑΣΟΚ που ακολουθεί με 11,0%.
     Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 8,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6,9%, ο ΛΑΟΣ 5,9%, η Δημοκρατική Αριστερά 3,8%, οι Οικολόγοι 3,7% και η Δημοκρατική Συμμαχία 1,6%.

     Το ΠΑΣΟΚ έχασε 15 μονάδες μέσα σε ένα χρόνο, όπου το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών κατευθύνεται, σύμφωνα με την έρευνα, για την ώρα στη λεγόμενη απροσδιόριστη στάση (αναποφάσιστοι, αποχή, άκυρο, λευκό).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.