Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012

Πανιατρική τετραήμερη απεργία από τις 2 Ιανουαρίου

- Με απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

     Τετραήμερη πανιατρική πανελλαδική απεργία κηρύσσει από αύριο Δευτέρα 2 έως και την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, «ζητώντας την άμεση ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου 262/16-12-2011 και των ανακοινώσεων του διοικητή του ΕΟΠΥΥ (21/12/2011 και 27/12/2011) που οδηγούν νομοτελειακά τον κλάδο των...
...αυτοαπασχολούμενων ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών σε πλήρη απαξίωση και τελικά σε κατάργησή τους».
     Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου:

ΕΟΠΥΥ
     - Επείγουσα νομοθετική θέσπιση της ελεύθερης συνταγογράφησης και αναγραφής ιατρικών πράξεων και εργαστηριακών εξετάσεων, μέσω των ηλεκτρονικών εφαρμογών, για όλους ανεξαιρέτως τους ιατρούς.
     - Καθιέρωση Γενικής Συλλογικής Σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με τον Π.Ι.Σ., μετά από επίσημη διαπραγμάτευση, που θα καθορίζει όλα τα ζητήματα απασχόλησης, ασφάλισης, αμοιβής και ελέγχου, η οποία θα δίδει τη δυνατότητα σε όλους τους ιατρούς που επιθυμούν, να συμβάλλονται, αμειβόμενοι κατά πράξη και περίπτωση.
     - Ανάκληση των 2456/3-11-2011 ΚΥΑ που αφορούν στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ και τις αμοιβές των συμβεβλημένων ιατρών, μαζί με τις προτεινόμενες από τον ΕΟΠΥΥ τροποποιήσεις που συντάχθηκαν χωρίς να ληφθεί υπόψη καμία από τις εμπεριστατωμένες εισηγήσεις της ιατρικής κοινότητας.
     - Άμεση νομοθετική ρύθμιση και καταβολή των οφειλών του ΟΠΑΔ και των λοιπών Οργανισμών στους δικαιούχους ιατρούς.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ- ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ
     - Άμεση διακοπή των μεθοδευόμενων εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας καταργήσεων και συγχωνεύσεων κλινών, τμημάτων και νοσοκομείων, οι οποίες επιχειρούνται χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι πραγματικές ανάγκες Υγείας του πληθυσμού και οι τεκμηριωμένες θέσεις της Ιατρικής Κοινότητας.
     - Κατάρτιση ασφαλών προγραμμάτων εφημέρευσης. Τα εγγεγραμμένα 370 εκατ. ευρώ για τις εφημερίες του 2012 κρίνονται ως ανεπαρκή.
     - Άρση του κανόνα 1/10 στις προσλήψεις που αφορούν στην υγεία, ολοκλήρωση των 2000 προσλήψεων που είχε επεξεργαστεί η κοινή επιτροπή ΥΥ&ΚΑ-ΟΕΝΓΕ και κάλυψη όλων των κενών που προκύπτουν από τις συνταξιοδοτήσεις.
     - Διατήρηση του Ειδικού Ιατρικού Μισθολογίου. Οι ιατροί ΕΣΥ έχουν υποστεί 35% περικοπή στις αποδοχές από μισθούς και εφημερίες και είναι ανεπίτρεπτο να διαρρέουν πληροφορίες για περαιτέρω περικοπές.
     - Επανασχεδιασμός της νοσοκομειακής περίθαλψης στις νησιωτικές και ακριτικές περιοχές της χώρας, με την εξασφάλιση του αναγκαίου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και της απαραίτητης ιατροτεχνολογικής υποδομής, για τη θωράκιση της υγείας των κατοίκων.
     - Διασφάλιση της έγκαιρης προμήθειας των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας με υλικό πιστοποιημένης ποιότητας.
     - Οριστική απόσυρση του διαβόητου σχεδίου νόμου για τις ιατρικές ειδικότητες, θέσπιση του αριθμού των θέσεων των ειδικευομένων ιατρών στα νοσοκομεία και υπεύθυνος προγραμματισμός για την προώθηση των θεμάτων που αφορούν στην εκπαίδευση και την επαγγελματική προοπτική των νέων ιατρών.

ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ
     - Άρση κάθε σχεδιασμού εφεδρείας ιατρικού προσωπικού και κατάργησης οργανικών ιατρικών θέσεων στα Δημόσια Νοσοκομεία, στο ΕΚΑΒ, στους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς και στους Φορείς Κοινωνικής Πρόνοιας.

ΑΣΥΔΟΤΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
     - Άμεση ανάκληση της επαίσχυντης 141282/ 21-12-2011 εγκυκλίου του Υπουργού Υγείας που ενεργοποιεί τις διατάξεις του Ν.3919/2011(ΦΕΚ Α'32), επισημοποιεί την ασύδοτη απελευθέρωση του ιατρικού επαγγέλματος, εκχωρεί την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στα επιχειρηματικά συμφέροντα εις βάρος των πολιτών, καταργεί τις προβλέψεις του Κανονισμού Ιατρικής Δεοντολογίας περί πλανοδιακής ιατρικής και ακυρώνει την αποστολή των Ιατρικών Συλλόγων.

ΙΑΤΡΟΙ ΠΡΩΗΝ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
     - Κατοχύρωση των οργανικών ιατρικών θέσεων με άμεση έκδοση της απαιτούμενης ΚΥΑ.
     - Διασφάλιση των εργασιακών, ασφαλιστικών και μισθολογικών δικαιωμάτων των Ιατρών που υπηρετούν μέχρι σήμερα στις Μονάδες Υγείας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
     - Υλοποίηση του επιστημονικού βαθμολογίου.
     - Αναθεώρηση, του ιατρικώς ανεπίτρεπτου, προβλεπόμενου 10λέπτου χρόνου εξέτασης, που υποβαθμίζει την ποιότητα περίθαλψης των ασφαλισμένων και προσβάλλει βάναυσα την αξιοπρέπειά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.