Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012

Χαμένο το κράτος από τα τέλη κυκλοφορίας

- Ζημιά για την αγορά και την οικονομία η έκρηξη της κατάθεσης πινακίδων κυκλοφορίας

     Με επιστολή του προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευαγ. Βενιζέλο σχετικά με τα τέλη κυκλοφορίας 2012 και την ανάγκη αλλαγής πολιτικής, το ΒΕΑ σημειώνει ότι τις τελευταίες ημέρες, η πορεία κατάθεσης των πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων (αύξηση κατά 30% τουλάχιστον σε σχέση με τα προηγούμενα έτη), ενόψει της λήξης προθεσμίας...
...καταβολής των τελών κυκλοφορίας, "αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτυχίας της εφαρμοζόμενης πολιτικής, πυρήνα της οποίας αποτελεί η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων μέσω της συνεχούς επιβάρυνσης με φόρους και τέλη της ήδη σε οριακό οικονομικά επίπεδο ευρισκόμενης ελληνική κοινωνίας".
     Το ΒΕΑ εκτιμά ότι "στην ήδη προεξοφλημένη αποτυχία επίτευξης του στόχου του προϋπολογισμού του 2011 για έσοδα 1,2 δισ. ευρώ από τα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων, θα πρέπει να προστεθεί όχι μόνο η παράπλευρη απώλεια στα κρατικά έσοδα για τα επόμενα χρόνια από την πρόσθετη ακινησία των αποσυρομένων από την κυκλοφορία οχημάτων, αλλά και η άμεση ζημία στην αγορά και την οικονομία γενικότερα λόγω μη κατανάλωσης καυσίμων, ανταλλακτικών, υπηρεσιών συντήρησης, ασφάλισης κ.λπ. και κατά συνέπεια την περαιτέρω βύθιση της χειμαζόμενης οικονομίας στην ύφεση και την αύξηση του ήδη εφιαλτικού ποσοστού ανεργίας" και με την ευκαιρία αυτής της εξέλιξης θεωρεί ότι θα πρέπει να προβληματιστούμε όλοι "τόσο εντός της χώρας όσο και οι δανειστές μας για τα περιθώρια επιτυχίας της ακολουθούμενης πολιτικής, τα αποτελέσματα της οποίας καλούν για την άμεση αναθεώρησή της".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.