Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Στις 29 Φεβρουαρίου «ανοίγουν» οι οδικές μεταφορές

- Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή

     Μετατίθεται για τις 29 Φεβρουαρίου 2012 η πλήρης απελευθέρωση των οδικών μεταφορών, αντί για την 1η Ιανουαρίου, όπως είχε αρχικά προβλεφθεί.
     Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σαρωτικές αλλαγές έρχονται και για τα επαγγέλματα των δικηγόρων και συμβολαιογράφων. Σχετικά με...
...τα επαγγέλματα, στο σχέδιο νόμου προβλέπεται:
  • Η δυνατότητα σε δυο ή περισσότερους δικηγόρους να συστήσουν δικηγορική εταιρεία στην περιφέρεια στην οποία ο ένας από τους δύο έχει την έδρα του.
  • Η δυνατότητα διαφήμισης των δικηγορικών εταιρειών καθώς και την υποχρέωση των δικηγορικών συλλόγων να δημοσιεύουν σε ετήσια βάση τα οικονομικά τους.
  • Η κατάργηση της ελληνικής ιθαγένειας ως προϋπόθεση για την άσκηση του επαγγέλματος του συμβολαιογράφου. 
  • Το επάγγελμα του οδικού μεταφορέα θα μπορεί να ασκείται και από εμπορικές επιχειρήσεις καθώς και από κοινοτικούς μεταφορείς.
  • Η απελευθέρωση των οδικών μεταφορών θα τεθεί σε ισχύ από 29ης Φεβρουαρίου αντί για την 1 Ιανουαρίου 2012.
     Εν τω μεταξύ, σχεδόν συγκλίνουσες απόψεις με κυριότερη αυτή των πληθυσμιακών κριτηρίων εκφράστηκαν κατά τη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Υποδομών, Μάκη Βορίδη με το προεδρείο των ιδιοκτητών ταξί, με αντικείμενο την απελευθέρωση του επαγγέλματος.
     Ο υπουργός ενημέρωση τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές για τα κυριότερα σημεία του νομοσχεδίου που προωθεί και το οποίο, όπως ο ίδιος δήλωσε, θα είναι έτοιμο την επόμενη εβδομάδα για να ψηφιστεί και να εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.