Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Συντηρητικοί οι καταναλωτές, παρά τις φθηνές τιμές

- Σημάδια οικονομικής κρίσης στην τοπική αγορά
- Κορυφώνεται σήμερα η αγοραστική κίνηση ενόψει των Χριστουγέννων
     Η τοπική αγορά έχει φορέσει τα γιορτινά της και είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους καταναλωτές που θα θελήσουν είτε να κάνουν τα ψώνια της τελευταίας στιγμής για το εορταστικό τραπέζι, είτε να αγοράσουν δώρα για τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Σήμερα στην Άρτα και λόγω...
...ηλιοφάνειας, πολύς κόσμος βγήκε στην αγορά της πόλης.
     Χθες, παρατηρήθηκε αυξημένη κίνηση στα κρεοπωλεία της πόλης με το χοιρινό και το γουρουνόπουλο να έχουν την τιμητική τους, σε αντίθεση με τη γαλοπούλα που είχε ελάχιστη ζήτηση. Οι τιμές στο κρέας είναι φθηνότερες από πέρσι κατά 5%, όπως λένε οι έμποροι, οι οποίοι εμφανίζονται ικανοποιημένοι, παρά τα έντονα σημάδια της οικονομικής κρίσης. Όπως υποστηρίζουν, οι τιμές είναι ελκυστικές και καλύπτουν όλα τα βαλάντια.
     Εν αντιθέσει με τα κρεοπωλεία, υποτονική είναι η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της πόλης, με τους καταναλωτές να έχουν περιορίσει σημαντικά τα ψώνια τους σε ότι αφορά είδη ένδυσης και υπόδυσης.
     Συνήθως αγοράζουν τα απαραίτητα και καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών τους. Κάτι που απ’ ότι φαίνεται έχει οδηγήσει σε σημαντική μείωση τζίρου, που σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζει ακόμα και το 50%, σύμφωνα με ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων.
     Την τιμητική τους έχουν και τα αρτοποιεία - ζαχαροπλαστεία, αν και πολλές νοικοκυρές φρόντισαν να προετοιμάσουν μόνες τους τα παραδοσιακά μελομακάρουνα και τους κουραμπιέδες.
     Πάντως, παρά το γεγονός ότι τα εισοδήματα έχουν μειωθεί και ο κόσμος δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει στις καθημερινές του υποχρεώσεις, οι έμποροι αισιοδοξούν ότι το εορταστικό κλίμα θα επηρεάσει θετικά την ψυχολογία των καταναλωτών και η κίνηση θα αυξηθεί την επόμενη εβδομάδα, παραμονές της Πρωτοχρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.