Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

11 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια Ηπείρου

- Ήθραν χρήματα για αναπτυξιακό νόμο και για υποχρεώσεις παρελθόντων ετών

     Η χρονιά αυτή κλείνει με μια ανακούφιση για την Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία είδε τις τελευταίες 20 ημέρες να καταφτάνουν στα ταμεία της πόροι που προορίζονται για την πληρωμή εργολάβων αλλά και επενδυτών μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου.
     Αυτή την περίοδο μάς διαβιβάστηκαν 20,5 εκ. ευρώ για τον Αναπτυξιακό Νόμο, άλλα 11 εκ ευρώ από Συλλογική Απόφαση Έργου (ΣΑΕ) για υποχρεώσεις του παρελθόντος, ενώ γίνονται και πληρωμές έργων από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ).
     Όπως είχε τονίσει σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ο...
...περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, το υπουργείο είχε στείλει 17 εκατ. ευρώ για οφειλές του παλιού Αναπτυξιακού Νόμου. Ο κ. Καχριμάνης είχε σημειώσει τότε ότι χρειαζόταν άλλα 3,5 εκατ. ευρώ για να ικανοποιήσει τα όσα αιτήματα επενδυτών είχε μέχρι τότε.
     Όπως προκύπτει, το υπουργείο απέστειλε και τα υπόλοιπα κονδύλια. Τα κονδύλια που πρέπει να ικανοποίησαν περισσότερο την περιφερειακή αρχή, είναι τα 11 εκατ. ευρώ για υποχρεώσεις του παρελθόντος, οι οποίες υποχρεώσεις είναι προς εργολάβους.
     Η περιφερειακή αρχή και ο κ. Καχριμάνης προσωπικά δέχονται πολύ μεγάλες πιέσεις από εργολάβους στους οποίους οφείλονται εκατομμύρια ευρώ από έργα που έχει εκτελέσει η πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων εδώ και χρόνια.
      Πόσοι και κατά πόσο θα εξοφληθούν με αυτά τα 11 εκατ. ευρώ παραμένει άγνωστο, όπως άγνωστο παραμένει πόσες πραγματικά είναι οι συνολικές οφειλές της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων, αλλά και των άλλων πρώην νομαρχιών, προς εργολάβους.
     Ο κ. Καχριμάνης ανακοίνωσε χτες επίσης ότι από το υπουργείο Ανάπτυξης εγκρίθηκε η υπερδέσμευση 50 εκατ. ευρώ για τον αναπτυξιακό νόμο στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Ηπείρου του ΕΣΠΑ.
     Με την ανακοίνωσή του ευχαριστεί τον υφυπουργό Ανάπτυξης Θ. Μωραΐτη και τους υπηρεσιακούς παράγοντες για τις αποφάσεις τους. «Ιδιαίτερα όμως τους υπαλλήλους της Περιφέρειας, οι οποίοι επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης, εργάστηκαν ακόμη και τις αργίες για να ολοκληρώσουν τις απαιτούμενες διαδικασίες» αναφέρει.
      Ο κ. Καχριμάνης εύχεται τέλος σε όλους καλά Χριστούγεννα αναφέροντας ότι «την περίοδο αυτή προέχει η κοινωνική αλληλεγγύη και πρέπει να βοηθά ο ένας τον άλλο».


ΠΗΓΗ: agon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.