Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Στον Κορυδαλλό ο ηγούμενος Εφραίμ

- Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις τονίζει το ΥΠΕΞ για τις παρεμβάσεις των Ρώσων
     Λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Τετάρτης μεταφέρθηκε ο ηγούμενος Εφραίμ στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου θα βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση των ανταλλαγών της μονής Βατοπαιδίου.
     Η άφιξή του έγινε δεκτή με επευφημίες από τους υποστηρικτές του...
...που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την κεντρική πύλη των φυλακών.
     «Ο λαός αναρωτιέται αν ο Εφραίμ είναι εξιλαστήριο θύμα» δήλωσε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος.
     Ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου θα εγκατασταθεί σε κελί της Στ' πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, που χρησιμοποιείται για τους λεγόμενους οικονομικούς κρατούμενους και γενικότερα για περιπτώσεις που δεν αφορούν βίαια αδικήματα.

Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις
     «Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις» για θέματα Δικαιοσύνης και διάκρισης των εξουσιών, είναι η απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας μετά τις παρεμβάσεις σχετικά με την υπόθεση της προφυλάκισης του ηγούμενου Εφραίμ.
     Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε «βαθιά ανησυχία» για την απόφαση προφυλάκισης του αρχιμανδρίτη, εκτιμώντας ότι δεν γίνονται σεβαστές από τις δικαστικές αρχές της Ελλάδας οι αποφάσεις και οι συστάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τρεις λόγοι
     Τρεις λόγους που θεωρεί εξαιρετικά σοβαρούς επικαλέστηκε η εφέτης ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού προς το Συμβούλιο Εφετών, για να αιτιολογήσει την άποψη της για προφυλάκιση του ηγούμενου Εφραίμ.
     - Την εκμετάλλευση της ιδιότητας του ως καθηγούμενου αγιορείτικης μονής παγκόσμιας ακτινοβολίας προς επηρεασμό πολιτικών προσώπων, υπουργών και υφυπουργών, καθώς και ανώτερων κρατικών λειτουργών και υπαλλήλων.
     - Την επί μακρόν χρόνο τέλεση των πράξεων, γεγονός που δεν προσιδιάζει στο μοναχικό σχήμα και την πνευματική του αποστολή.
     - Την πρόκληση ιδιαίτερα μεγάλης ζημίας σε βάρος της δημόσιας περιουσίας. Η ανακρίτρια θεωρεί πως είναι πιθανόν ο κατηγορούμενος, στον οποίο το κατηγορητήριο αποδίδει κεντρικό ρόλο στην υπόθεση των ανταλλαγών, να διαπράξει και νέα αδικήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.