Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Επί τάπητος οι κοινωνικές δράσεις

- Στη χθεσινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό

     Τις κοινωνικές δράσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης για τον επόμενο χρόνο παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Γιαννίτσης στη σύσκεψη για τα μέτρα αλληλεγγύης υπό τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο, με τον υπουργό να επιφυλάσσεται για μελέτη επιπλέον θεσμικών μέτρων.
     Όπως αναφέρει σε με σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών, τα προγράμματα για...
...το 2012 είναι τα εξής:

  • Πρόγραμμα αυτεπιστασίας στους Δήμους: Θα υλοποιηθεί από τους Δήμους μέσω ΟΑΕΔ και θα απασχοληθεί κυρίως εργατοτεχνικό προσωπικό, για 135 ημέρες εντός του 2012. Υπηρεσίες
  • Βοήθεια στο Σπίτι: Αφορά στην παροχή υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα σε ηλικιωμένα άτομα που χρήζουν κατ' οίκον βοήθεια καθώς και σε ηλικιωμένα άτομα (π.χ. ΑμεΑ, κ.λπ).
  • Δημιουργία Συμβουλευτικών Κέντρων για γυναίκες-θύματα βίας: Αφορά στη δημιουργία 14 Κέντρων στις Έδρες των Περιφερειών και τον Πειραιά και έως 19 Κέντρων στους μεγαλύτερους Δήμους.
  • Ξενώνες Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας (κυρίως ενδοοικογενειακής και τράφικινγκ) και των παιδιών τους: Αφορά στη δημιουργία και τριετή λειτουργία Ξενώνων Φιλοξενίας πλήρους και μικρής διάρκειας σε 14 Δήμους της χώρας.
  • Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) /Κέντρα Διημέρευσης - ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με ειδικές ανάγκες και λοιπά κέντρα για άτομα με ειδικές ανάγκες (παροχή ημερήσιας φροντίδας σε ηλικιωμένα άτομα μη δυνάμενα να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα, καθώς και σε άτομα με κινητικές αναπηρίες, με αισθητηριακές αναπηρίες, με νοητική υστέρηση, με πολλαπλές αναπηρίες ή με διαφορετικού είδους αναπηρία).
  • Βρεφικοί - Παιδικοί - Βρεφονηπιακοί Σταθμοί - ΚΔΑΠ - ΚΔΑΠ ΜΕΑ (παροχή θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων και παιδιών, καθώς και νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία): Η δράση συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ (ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007 - 2013»), με στόχο την αύξηση της απασχολησιμότητας και της ισότιμης συμμετοχής των γυναικών στην εργασία.
  • Πρόγραμμα ΑΚΣΙΑ (Αυτοδιοίκηση-Κοινωνική Συνοχή-Ισόρροπη Ανάπτυξη), για την προώθηση της τοπικής ανάπτυξης από τους Δήμους: Η δράση συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ (πχ. Πρόγραμμα Θησέας και Τομεακά Επιχειρησιακά Προγράμματα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.