Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα «Λευκού Μπαστουνιού»

- Πραγματοποιήθηκε στο 8ο Δημ. Σχολείο Άρτας
- Σκοπός η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών
     Η 15η Οκτωβρίου έχει παγκοσμίως καθιερωθεί ως η ημέρα εορτασμού του «Λευκού Μπαστουνιού», με στόχο τη διάδοση της μεγάλης σημασίας της χρήσης του και την ευαισθητοποίηση του κοινού στην προσπάθεια των ατόμων με προβλήματα όρασης για μια πιο ανεξάρτητη...


...διαβίωση, αλλά και για την αντιμετώπιση προβλημάτων που συναντούν στην καθημερινή μετακίνησή τους.
     Στο πλαίσιο εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας του «Λευκού Μπαστουνιού», πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας εκδήλωση, με πρωτοβουλία της Δ/ντριας του Σχολείου κας Κλεοπάτρας Βασιλείου, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Τυφλών Άρτας, η οποία στόχευε στην ενημέρωση και στην ευαισθητοποίηση των παιδιών και ευρύτερα της κοινωνίας για τα προβλήματα των τυφλών.

Βίκυ Βασιλάκη - Μητρογεώργου:
"Θα είμαστε δίπλα σας"
     Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η Αντιδήμαρχος Αρταίων κα Βίκυ Βασιλάκη - Μητρογεώργου η οποία στο σύντομο χαιρετισμό της ανέφερε τα εξής:
     «Στις 15 Οκτωβρίου κάθε χρόνο είναι η Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού. Αφορά τους ανθρώπους που έχουν προβλήματα όρασης. Οι τυφλοί είναι απλοί καθημερινοί άνθρωποι που έχουν όρεξη για ζωή, για διασκέδαση, για γνώση. Δεν απαιτούν‚ παλεύουν αξιοπρεπώς για ισότιμη μεταχείριση μεταξύ των πολιτών. Αντιμετωπίζουν το πρόβλημα τους με μεγάλη προσπάθεια ώστε να κινούνται με ασφάλεια και να έχουν μία σχεδόν αυτόνομη διαβίωση.
     Σε μια κοινωνία με κρίση αξιών‚ ας χαρίσουμε όση ανθρωπιά μας περισσεύει‚ στους συνανθρώπους μας που μας έχουν ανάγκη. Άλλωστε βοηθώντας έναν τυφλό‚ δεν αποτελεί απλά μια καλή πράξη, τον κάνεις να βλέπει με τα δικά σου μάτια.
     Τιμώντας τη σημερινή ημέρα και απευθυνόμενοι στους ανθρώπους που έχουν προβλήματα όρασης‚ θέλω να τους συγχαρώ για την προσπάθεια τους και την αξιοπρέπεια τους‚ να τους πω ότι τους θαυμάζω καθημερινά για τον δικό τους διακριτικό αγώνα‚ για μια αυτόνομη διαβίωση
     Η Δημοτική αρχή, ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Παπαλέξης και εγώ προσωπικά θα είμαστε δίπλα σας‚ σε ότι μας χρειαστείτε».

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος15/10/11, 11:18 μ.μ.

    ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΑΥΜΑΖΩ !!! ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.