Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Περιορισμένη η ζήτηση για τα ακτινίδια

- Β. Βαγγέλης: Υπάρχει σχέδιο για συμπίεση των τιμών
- Όχι κάτω από 50 λεπτά/κιλό
     Περιορισμένο είναι μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον των εμπόρων για τα ακτινίδια Άρτας, η συγκομιδή των οποίων ξεκίνησε προχθές.
     Η φετινή ποσότητα ακτινιδίων στο νομό Άρτας υπολογίζεται στους 25.000 - 30.000 τόνους και η ποιότητά τους είναι εξαιρετική, όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Άρτας - Φιλιππιάδας Βαγγέλης Βαγγέλης, ο οποίος υποστήριξε ότι...


...υπάρχει σχέδιο άσκησης πίεσης για συμπίεση των τιμών και κάλεσε τους παραγωγούς να μην «υποκύψουν» και να μη δώσουν ακτινίδια κάτω των 50 λεπτών ανά κιλό.
     Ο πρόεδρος της ΕΑΣΑ-Φ σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «τα ακτινίδια της Άρτας είναι τα καλύτερα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη γιατί είναι μια καλλιέργεια που ξεκίνησε τελευταία, οι παραγωγοί έμαθαν να καλλιεργούν σωστά και είναι πολύ ευνοϊκό το κλίμα της περιοχής. Όλα αυτά μαζί πετυχαίνουν το στόχο δηλαδή να έχουμε πολύ καλή ποιότητα. Πιστεύουμε ότι πρέπει να πάρουμε καλές τιμές γιατί οι παραγωγοί έχουν επενδύσει σ’ αυτή την ιστορία. Καλλιεργούν σωστά και η σωστή καλλιέργεια είναι και δαπανηρή».
     Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Ιταλία, η μεγαλύτερη ακτινιδιοπαραγωγός χώρα στην Ευρώπη, που ρυθμίζει και τις αγορές, έχει υποστεί φέτος μεγάλη ζημιά στις ακτινιδιοφυτείες και όπως είναι φυσικό, το γεγονός αυτό ευνοεί την Ελλάδα στη ζήτηση και την τιμή του προϊόντος, για να καλυφθούν οι αγορές της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.