Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Το Βρετανικό Κανάλι ITV στην Ήπειρο

Κινηματογράφησε διάφορα αξιοθέατα και από την Άρτα

     Τα γυρίσματα μιας από τις δημοφιλέστερες εκπομπές της Μεγάλης Βρετανίας πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες στην Ήπειρο.
     Πρόκειται για την τηλεοπτική παραγωγή Coach Trip, ένα τηλεοπτικό τουριστικό οδηγό στη μορφή διαγωνισμού, που βασίζεται στην ιδέα ενός λεωφορείου που διασχίζει την Ευρώπη με 15 παίκτες οι οποίοι εμπλέκονται...



...σε διάφορες διαγωνιστικές δραστηριότητες. Η εκπομπή αυτή έχει 2,5 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Επίσκεψη στην Άρτα
     Η πολυμελής ομάδα (25 άτομα) των Άγγλων δημοσιογράφων, επισκέφθηκε χθες και την Άρτα προκειμένου να κινηματογραφήσει τουριστικά αξιοθέατα, αλλά και παραδοσιακές δράσεις και εργασίες, όπως ψάρεμα στον Αμβρακικό, τοπική μαγειρική αλλά και παραδοσιακούς χορούς.
     Η ομάδα των δημοσιογράφων ξεκίνησε την περιήγηση από την Κορωνησία, όπου με τη βοήθεια των ψαράδων της περιοχής παρακολούθησε και συμμετείχε στη διαδικασία αλίευσης στα διβάρια.
     Στη συνέχεια, η ομάδα των επισκεπτών μετέβη σε ξενοδοχείο της περιοχής όπου ο Μ/Φ Σύλλογος Άρτας «ΣΚΟΥΦΑΣ» παρουσίασε τοπικούς παραδοσιακούς χορούς ενώ οι προσκεκλημένοι είχαν τη δυνατότητα να φορέσουν παραδοσιακές φορεσιές και να χορέψουν μαζί με τα μέλη του χορευτικού του Συλλόγου.
     Όλες οι δράσεις της ημέρας κινηματογραφήθηκαν από τηλεοπτικό συνεργείο προκειμένου να προβληθούν στην εκπομπή “Road Trip” από τον τηλεοπτικό σταθμό της Αγγλίας ITV Channel (δορυφορικός-τουριστικός), το προσεχές διάστημα.
     Η επίσκεψη έγινε σε συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, και ήταν αποτέλεσμα των επαφών και των συνεργειών κατά τη συμμετοχή της τον περασμένο Μάρτιο, στη Διεθνή Έκθεση του Λονδίνου.
     Η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας ευχαριστεί θερμά τον Αλιευτικό Συνεταιρισμό Λογαρού και τον Μ/Φ Σύλλογο Άρτας «ΣΚΟΥΦΑΣ» για την αμέριστη συμπαράσταση και την καθοριστική τους βοήθεια, στην προσπάθεια για την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς της περιοχής μας και του πλούτου της παράδοσής μας.

Στράτος Ιωάννου: "Γίνεται συστηματική προσπάθεια για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου"
     Ο Στράτος Ιωάννου, αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης για τον Τουρισμό δήλωσε ότι «κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να προσελκύσουμε ξένα ΜΜΕ στην Ήπειρο και να επωφεληθούμε από την προβολή, η οποία είναι τεράστια, ενώ ταυτόχρονα έχει για την Περιφέρεια σχεδόν μηδενικό κόστος. Τα πενθήμερα γυρίσματα στην Ήπειρο του δημοφιλούς Coach Trip με 2.5 εκ τηλεθεατές, όπως και το αφιέρωμα στην Ήπειρο από το Travel Channel το οποίο θα προβληθεί σε 120 χώρες, αλλά και η αισθητή αύξηση του ενδιαφέροντος για την Ήπειρο από μεγάλους τουριστικούς πράκτορες του εξωτερικού, είναι ενθαρρυντικά. Γίνεται μια επίμοχθη και συστηματική προσπάθεια για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου, η οποία εκτός του ότι θέτει την στρατηγική της ανάπτυξης, αξιοποιεί αλλά και δημιουργεί ευκαιρίες προβολής τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Φέτος έγινε ιδιαιτέρως αισθητή η στοχευμένη προβολή της Ηπείρου που οργανώσαμε σε κανάλια όπως το WEST Channel, με εμβέλεια ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία, στο TRT Μαγνησίας με εμβέλεια τη Θεσσαλία και τη Στερεά, και το Μακεδονία TV, πανελλαδικής εμβέλειας καθώς και έντυπα όπως η εφημερίδα Athens Voice και Travel Magazine, τα αποτελέσματα της οποίας καταγράφηκαν στο ρεύμα τουριστών από την Βόρεια αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα».

     Υπενθυμίζουμε την επίσκεψη του δορυφορικού τηλεοπτικού καναλιού Travel Channel στην Ήπειρο και η προβολή της Ηπείρου σε 120(!!!) χώρες που θα γίνει το Φθινόπωρο από την δημοφιλή ταξιδιωτική εκπομπή Flavors of Greece. Την επίσκεψη ομάδας Ισραηλινών δημοσιογράφων, τηλεοπτικών παραγωγών, tour operators και επιχειρηματιών οι οποίοι έκαναν λήψεις και προβάλλουν την Ήπειρο στο Ισραήλ, μια αγορά που έχει τρομερό ενδιαφέρον. Το ενδιαφέρον του Ramblers, του μεγαλύτερου Βρετανικού Γραφείου Εναλλακτικού τουρισμού trekking οι οποίοι σκοπεύουν να ενσωματώσουν την Ήπειρο στους προορισμούς που προτείνουν για τη Βρετανική αγορά, κα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.