Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Κατάσχεσαν τον εξοπλισμό του Δημοτικού Ραδιοφώνου Άρτας

- Πήραν μέχρι και προσωπικά αντικείμενα εργαζομένων

     Σήμερα το πρωί, λίγο μετά τις 11 η ώρα, Εισαγγελέας και άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, πήγαν στο στούντιο του Δημοτικού Ραδιοφώνου Άρτας, το οποίο στεγάζεται στο Eκθεσιακό Kέντρο και κατάσχεσαν μηχανήματα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κονσόλες και ό,τι άλλο υπήρχε στο χώρο!

     Η αιτία ήταν ότι ο Δημοτικός Σταθμός λειτουργούσε χωρίς άδεια.
     Η καταγγελία έγινε το καλοκαίρι από την…


…ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) και διαβιβάστηκε τον Αύγουστο στην Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία με τη σειρά της ειδοποίησε την Εισαγγελία της Άρτας, με αποτέλεσμα το σημερινό περιστατικό.
     Ειδοποιήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Χρήστος Γιώτης, που είναι υπεύθυνος για το Δημοτικό Ραδιόφωνο, ο οποίος μόλις προσήλθε στο χώρο, συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Πήρε τακτική δικάσιμο για τις 8 Δεκεμβρίου 2011 και αφέθηκε ελεύθερος.
     Το Δημοτικό Ραδιόφωνο Άρτας δεν είναι ο μόνος Ραδιοφωνικός Σταθμός που στερείται αδείας. Για την ακρίβεια, ΚΑΝΕΝΑΣ από τους 11 Ραδιοφωνικούς Σταθμούς της πόλης μας δεν έχει αδειοδοτηθεί. Όλοι τους λειτουργούν με τον αριθ. Πρωτ. που είχαν λάβει το 1988, εν αναμονή της τελικής αδείας.
     Είναι απορίας άξιο γιατί επιλέχθηκε το Δημοτικό Ραδιόφωνο για να εξαντληθεί ο τύπος του νόμου. Ακόμα και ο τρόπος που διάλεξαν να "σιγήσει" η φωνή του, γεννά εύλογα ερωτηματικά.
     Η συνήθης διαδικασία σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι να κλείνει ο πομπός και όχι φυσικά να κατάσχονται σωρρηδόν μηχανήματα και προσωπικά αντικείμενα εργαζομένων.
     Αρκετά ερωτήματα επίσης προκαλεί το γεγονός ότι ενώ ήταν εν γνώσει της Περιφέρειας, εδώ και περίπου ένα μήνα, δεν υπήρξε κάποιου είδους προειδοποίηση, ώστε να μπορέσει ο Δήμος Αρταίων να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να αποφευχθεί η κατάσχεση του εξοπλισμού.
     Αναμένονται ανακοινώσεις από πλευράς του Δήμου Αρταίων.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος7/9/11, 6:33 μ.μ.

    Αν πατε στην σελιδα του ΕΣΡ και κατεβάσετε το αρχειο με νομιμους λειτουργουντες σταθμούς θα δειτε οτι δεν ειναι μεσα οπως και ο σταθμός της εκκλησίας και το Ραδιο Αρτα.Δεν εχουν καταθεσει τα νομιμα δικαιολογητικά που ζητουσε το υπουργειο.Για τον ιδιο λογο ειχαν κλεισει και Ραδιο Αρτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/9/11, 6:35 μ.μ.

    Τι προσωπικά αντικειμενα εκει ειχαν μετατρεψει το στουντιο σε προσωπικο τους γραφειο με την αναλογη διαφημιστική πελατεια.Καλο θα ηταν να κανει και καμμια βολτα το ΣΔΟΕ απο εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.