- Εκστρατεία του ΕΦΕΤ για μείωση κατανάλωσης αλατιού
Στα πλαίσια της εκστρατείας μείωσης κατανάλωσης του αλατιού οι υπεύθυνοι του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων θα ζητήσουν από τους εστιάτορες να απομακρύνουν τις αλατιέρες από τα τραπέζια.
Αυτή την ανακοίνωση έκανε χθες ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Γιάννης Μίχας, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα έρευνας για τη γνώση, τη στάση και τη συμπεριφορά των Ελλήνων απέναντι στο αλάτι.
Σύμφωνα με τον κ. Μίχα, η κατανάλωση του αλατιού πρέπει να περιοριστεί, προκειμένου να μειωθούν και οι επιπτώσεις του στην υγεία.
Στην κατεύθυνση αυτή ο ΕΦΕΤ πρόκειται να ανοίξει διάλογο με επαγγελματίες. Από τους αρτοποιούς θα...
...ζητήσει να μειώσουν την ποσότητα του αλατιού στο ψωμί, από τις επιχειρήσεις τροφίμων να μειώσουν σταδιακά την περιεκτικότητα σε αλάτι των τροφίμων και την αναγραφή του στην ετικέτα και από τους υπεύθυνους επιχειρήσεων μαζικής εστίασης, θα ζητηθεί η απομάκρυνση της αλατιέρας από τα τραπέζια.
Από την έρευνα προέκυψε ότι οι πολίτες γνωρίζουν τη σχέση της υψηλής κατανάλωσης αλατιού και υπέρτασης, χωρίς όμως να έχουν υπόψη τους ότι υπάρχει "κρυμμένο" αλάτι σε τροφές όπως το ψωμί και τα τυριά.
Οι ειδικοί του ΕΦΕΤ σημειώνουν ότι η ημερήσια πρόσληψη αλατιού δεν πρέπει να ξεπερνά ημερησίως τα 5 έως 6 γραμμάρια δηλαδή περίπου ένα κουταλάκι γλυκού.

Αυτή την ανακοίνωση έκανε χθες ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Γιάννης Μίχας, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα έρευνας για τη γνώση, τη στάση και τη συμπεριφορά των Ελλήνων απέναντι στο αλάτι.
Σύμφωνα με τον κ. Μίχα, η κατανάλωση του αλατιού πρέπει να περιοριστεί, προκειμένου να μειωθούν και οι επιπτώσεις του στην υγεία.
Στην κατεύθυνση αυτή ο ΕΦΕΤ πρόκειται να ανοίξει διάλογο με επαγγελματίες. Από τους αρτοποιούς θα...
...ζητήσει να μειώσουν την ποσότητα του αλατιού στο ψωμί, από τις επιχειρήσεις τροφίμων να μειώσουν σταδιακά την περιεκτικότητα σε αλάτι των τροφίμων και την αναγραφή του στην ετικέτα και από τους υπεύθυνους επιχειρήσεων μαζικής εστίασης, θα ζητηθεί η απομάκρυνση της αλατιέρας από τα τραπέζια.
Από την έρευνα προέκυψε ότι οι πολίτες γνωρίζουν τη σχέση της υψηλής κατανάλωσης αλατιού και υπέρτασης, χωρίς όμως να έχουν υπόψη τους ότι υπάρχει "κρυμμένο" αλάτι σε τροφές όπως το ψωμί και τα τυριά.
Οι ειδικοί του ΕΦΕΤ σημειώνουν ότι η ημερήσια πρόσληψη αλατιού δεν πρέπει να ξεπερνά ημερησίως τα 5 έως 6 γραμμάρια δηλαδή περίπου ένα κουταλάκι γλυκού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.