Σάββατο 6 Ιουνίου 2015


Τη μεγαλύτερη ανάπτυξη έχει η... ρουφιανιά
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ

     Αυξήθηκαν κατακόρυφα, σύμφωνα με στοιχεία από τους οικονομικούς εισαγγελείς, οι καταγγελίες (επώνυμες και μη) για φοροδιαφυγή.
     «Το τελευταίο τρίμηνο δεν προλαβαίνουμε να δεχόμαστε κλήσεις - καταγγελίες για φοροδιαφυγή. Φτάσαμε στο σημείο η ρουφιανιά να έχει το μεγαλύτερο δείκτη ανάπτυξης στη χώρα» διαπιστώνουν οι εισαγγελείς.
     Τις περισσότερες καταγγελίες κάνουν συγγενείς εναντίον συγγενών, γυναίκες εναντίον των πρώην συζύγων τους, καταγγελίες για κληρονομικά, για αγροτεμάχια, ακόμα και καταγγελίες όταν κάποιος στη γειτονιά εμφανιστεί με καινούργιο αυτοκίνητο. Με δυο λόγια, η ρουφιανιά εξελίσσεται σε εθνικό σπορ στη διάρκεια της κρίσης.
     Το πρόβλημα, σύμφωνα με τον «ΒΗΜΑτοδότη», είναι τι κάνουν οι εισαγγελείς τις χιλιάδες καταγγελίες που δέχονται σχεδόν καθημερινώς για φοροδιαφυγή. Τις καταγράφουν, αλλά δεν μπορούν να τις ελέγξουν όλες, αφού έχουν έλλειψη ελεγκτών.
     Και να σκεφτείτε ότι η παρούσα κυβέρνηση έφερε την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής ως πρώτη προτεραιότητα, πλην όμως δεν εφοδιάζει με εξειδικευμένο προσωπικό τις ελεγκτικές αρχές.
     «Χάνονται εκατομμύρια κάθε μήνα από τη μη πάταξη της φοροδιαφυγής και από έλλειψη ελεγκτών» παραδέχονται στο οικονομικό επιτελείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.