Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015


Προσλήψεις σε 350 νέες θέσεις στην Ήπειρο
ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΟΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΗΣ Α’ ΦΑΣΗΣ, ΑΡΧΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ Β’ ΦΑΣΗΣ


     Έρχεται η δεύτερη φάση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Για την Ήπειρο προβλέπεται η προκήρυξη 300 θέσεων στην Περιφέρεια Ηπείρου και 50 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας. Εξάλλου μέχρι τέλος της εβδομάδας αναμένονται τα αποτελέσματα για τους ανέργους που θα επιλεγούν στους προσωρινούς πίνακες για τη Ήπειρο.
     Tο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου πρόκειται να δημοσιευτεί η προκήρυξη για τη συμμετοχή 20.385 ανέργων στη δεύτερη φάση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εργασίας.
     Η προκήρυξη θα αφορά την κάλυψη αναγκών σε όλα τα υπουργεία -πλην του υπουργείου Παιδείας- στις Περιφέρειες και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας. Για τη Ήπειρο προβλέπεται η προκήρυξη 300 θέσεων στην Περιφέρεια Ηπείρου και 50 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας.
     Ειδικότερα μετά από διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς η κατανομή των θέσεων της δεύτερης φάσης του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας γίνεται ως εξής: 16.415 θέσεις κατανέμονται στα υπουργεία και στους εποπτευόμενους φορείς. Οι περισσότερες θέσεις αφορούν στα υπουργεία Παιδείας, Πολιτισμού, Υγείας και Εργασίας και 3.500 θέσεις κατανέμονται στις Περιφέρειες.
     Συγκεκριμένα, πρόκειται για 280 θέσεις στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, 180 στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, 300 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, 220 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, 300 στην Περιφέρεια Ηπείρου, 440 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, 180 στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, 550 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 300 στην Περιφέρεια Κρήτης, 200 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, 270 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και 280 στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
     Επίσης 470 θέσεις κατανέμονται στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 50 θέσεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, 60 θέσεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, 50 θέσεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, 50 θέσεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Στερεάς Ελλάδας-Θεσσαλίας, 40 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, 70 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης και 150 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

      Τεχνικό λάθος καθυστερεί τα προσωρινά αποτελέσματα
      Σε τεχνικό λάθος οφείλεται η καθυστέρηση στην ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων. Ο ΟΑΕΔ σύμφωνα με τη Διοίκηση καταβάλει κάθε προσπάθεια για να ολοκληρώσει την επεξεργασία όλων των στοιχείων που αφορούν τις 192.571 αιτήσεις που υποβλήθηκαν και να εκδώσει τους προσωρινούς πίνακες μέσα σε αυτή την εβδομάδα, καθώς έχει δημιουργηθεί δυσαρέσκεια από χιλιάδες ανέργους για τη μεγάλη καθυστέρηση ανάρτησής τους.
     Ας σημειωθεί ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ολοκληρώθηκε στις 27 Απριλίου, συνεπώς έχει σχεδόν παρέλθει ένας μήνας και ακόμα, δεν έχει καταστεί δυνατό να αναρτηθούν οι προσωρινοί πίνακες. Με δεδομένο ότι στη συνέχεια θα υπάρξει υποβολή ενστάσεων και η απαραίτητη εξέτασή τους, γίνεται αντιληπτό ότι η ανάρτηση των οριστικών πινάκων, από τους οποίους θα προκύψουν οι τελικοί δικαιούχοι, μεταφέρεται όλο και πιο πίσω.
     Για τους προσληφθέντες το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας αναμένεται να αποφέρει μηνιαίες αποδοχές από 431 έως 495 ευρώ, ανάλογα από το εάν ο δικαιούχος είναι μικρότερος των 25 ετών ή όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.