Σάββατο 23 Μαΐου 2015


Πορεία ενάντια στην Νατοϊκή βάση του Ακτίου
ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΜΑΪΟΥ - ΩΡΑ 8:30 M.M. 


     Πορεία ενάντια στην νατοϊκή βάση του Ακτίου θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 23 Μαΐου από την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).
     Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη στις 7.30 το απόγευμα στην πύλη της Βάσης στο Άκτιο και στις 8.30 το βράδυ ξεκινά η πορεία στους δρόμους της Λευκάδας.
     Στην κινητοποίηση αυτή συμμετέχουν Επιτροπές Ειρήνης από Πρέβεζα, Λευκάδα, Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Άρτα, Κέρκυρα, τα Εργατικά Κέντρα Λευκάδας, Αγρινίου, Άρτας, Θεσπρωτίας, Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, ΠΑΜΕ στους νομούς Πρέβεζας, Λευκάδας, Αγρινίου, Ιωαννίνων, Άρτας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Σύλλογοι Γυναικών (μέλη της ΟΓΕ) Πρέβεζας, Άρτας, Ιωαννίνων, Αγρινίου, Εργατικά Σωματεία, Αγροτικοί Σύλλογοι και Σωματεία ΕΒΕ και εμπόρων, Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και φοιτητικοί Σύλλογοι που συσπειρώνονται σε αυτό, ΠΑΣΕΒΕ -ΠΑΣΥ
     Στην σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι η «Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) φέτος συμπληρώνει 60 χρόνια ζωής και δράσης. 60 χρόνια αντιιμπεριαλιστικών αγώνων στη χώρα μας και διεθνώς μέσω του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ), για ένα ειρηνικό μέλλον, χωρίς ιμπεριαλιστικούς πολέμους, φτώχεια κι εκμετάλλευση. Η Πορεία στη ΝΑΤΟική Βάση του Ακτίου γίνεται σε συνθήκες που τα σημάδια της καπιταλιστικής κρίσης στο κορμί του λαού είναι έντονα και το κεφάλαιο ενισχύει τις βάσεις για αύξηση της κερδοφορίας του την επόμενη περίοδο. Τα εργατικά-λαϊκά προβλήματα οξύνονται, συνεχίζεται η υψηλή ανεργία και η φτώχια στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Στην περιοχή μας και ευρύτερα, ξεδιπλώνονται οι ιμπεριαλιστικές εκστρατείες, οι πόλεμοι για το μοίρασμα των ενεργειακών πόρων, των δρόμων μεταφοράς τους και γενικότερα των αγορών. ''Ο πόλεμός τους σκοτώνει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους’’. Στη χώρα μας οι ψεύτικες προσδοκίες που καλλιέργησε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σχετικά με την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων αποκαλύφθηκαν μέσα στο τρίμηνο που πέρασε από τις εκλογές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.