Σάββατο, 26 Απριλίου 2014

«ΤΡΕΧΟΥΝ» ΣΤΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΑ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ
Κυριακή 27 Απριλίου: «H ώρα της κρίσης»
ΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ

     Κρίσιμο είναι το Σαββατοκύριακο για τους συνδυασμούς, που αναμένεται να διεκδικήσουν την εκλογή τους στη μάχη της 18ης Μαΐου για την τοπική αυτοδιοίκηση.
     Οι συνδυασμοί, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο, οριστικοποιούν τις συμμετοχές προσώπων στο δυναμικό τους και οι επικεφαλής, ετοιμάζονται να καταθέσουν τους ογκώδεις φακέλους στο Πρωτοδικείο...
...μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 27 Απριλίου, όπως προβλέπει ο νόμος. Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα για την κατάρτιση των συνδυασμών των υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών.
     Μέλη παρατάξεων εκτιμούν πως τη συγκεκριμένη στιγμή θα ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο γύρω από τους διεκδικητές των κατά τόπους θώκων, προειδοποιώντας πως θα υπάρξουν υποψήφιοι δήμαρχοι οι οποίοι δεν θα μπορέσουν συμπληρώσουν το ψηφοδέλτιό τους.
     Περαιτέρω εκτιμούν πως ακόμα και «βαριά» ονόματα της Αυτοδιοίκησης θα «αγκομαχήσουν» έως την πλήρη κατάθεση των ονομάτων που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιό τους. Όπως και να έχει, η Κυριακή 27 Απριλίου, για πολλούς θα είναι η «ώρα της κρίσης».

    Τι ακριβώς θα γίνει στα πρωτοδικεία
     Για να εξυπηρετηθούν οι συνδυασμοί, τα Πρωτοδικεία της χώρας θα μείνουν ανοιχτά όλο το Σαββατοκύριακο.
     Η σχετική εγκύκλιος ορίζει ότι οι Γενικοί Γραµµατείς των Αποκεντρωµένων ∆ιοικήσεων της χώρας οφείλουν να µεριµνήσουν, ώστε τα Πρωτοδικεία της περιφέρειάς τους να παραµείνουν ανοικτά από το πρωί ως τις 12 τα μεσάνυχτα στις επόμενες εξής ημερομηνίες:
     • Σάββατο 3 Μαΐου 2014, κατά την οποία ενεργείται η ανακήρυξη των συνδυασμών από το Πρωτοδικείο
     • Σάββατο 10 Μαΐου 2014, κατά την οποία μπορεί να υποβληθεί παραίτηση υποψηφίου
     • Πέµπτη 22 Μαΐου 2014, κατά την οποία λήγει η προθεσμία επίδοσης στο αρμόδιο δικαστήριο της, τυχόν, δήλωσης παραίτησης από την υποψηφιότητα σε περίπτωση επαναληπτικής ψηφοφορίας
     • Παρασκευή 23 Μαΐου 2014, κατά την οποία λήγει η προθεσμία επίδοσης στο Πρωτοδικείο της δήλωσης νέου υποψηφίου δημάρχου, σε αντικατάσταση αυτού που παραιτήθηκε ή απεβίωσε.
     Ακόμη, οι Δηµόσιες Οικονοµικές Υπηρεσίες (∆ΟΥ) της έδρας των Πρωτοδικείων θα πρέπει να παραµείνουν ανοικτές το Σάββατο 26 και τη Κυριακή 27 Απριλίου 2014, την Παρασκευή 16 Μαΐου 2014 και την Παρασκευή 23 Μαΐου 2014 µέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα.

     Η σύνταξη των δηλώσεων
     Υπενθυμίζεται ότι οι κανονισμοί ορίζουν ότι η δήλωση του συνδυασμού συντάσσεται ατελώς σε απλό φύλλο χάρτου, που υπογράφουν όλοι οι υποψήφιοι που τον αποτελούν, και επισυνάπτονται τα εξής δικαιολογητικά για κάθε έναν υποψήφιο:
     • Για τους Έλληνες πολίτες:
     1. Πιστοποιητικό εγγραφής στο δημοτολόγιο του δήμου που είναι υποψήφιοι,
     2. Υπεύθυνη δήλωση του υποψήφιου, με την οποία θα δηλώνεται ότι: α) δεν έχει στερηθεί κανένα πολιτικό του δικαίωμα ή ότι έληξε η πρόσκαιρη αποστέρηση των δικαιωμάτων αυτών ή θα έχει λήξει την ημέρα της εκλογής, β) δεν συντρέχουν στο πρόσωπό του τα κωλύματα εκλογιμότητας του άρθρου 14 του ν. 3852/ 2010150 και γ) αποδέχεται την υποψηφιότητά του.
     3. Αποδεικτικό είσπραξης ΔΟΥ, από το οποίο θα προκύπτει ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος έχει καταθέσει το ποσό των 100 ευρώ και ο κάθε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος το ποσό των 50 ευρώ.
     • Οι υποψήφιοι σύμβουλοι δημοτικής κοινότητας, καθώς και οι σύμβουλοι ή ο εκπρόσωπος της τοπικής κοινότητας δεν υποχρεούνται σε κατάθεση οποιουδήποτε ποσού.
     • Σημειώνεται ότι με το άρθρο 33, παρ. 1 του ν. 4255/ 2014 έχει καταργηθεί η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης, προκειμένου για τον υποψήφιο σύμβουλο δημοτικής ή τοπικής κοινότητας, ότι είναι κάτοικος της περιφέρειας της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας, στην οποία είναι υποψήφιος.
      • Στις ανωτέρω υπεύθυνες δηλώσεις δεν απαιτείται το γνήσιο της υπογραφής, εφόσον τούτο δεν προβλέπεται στις κείμενες διατάξεις, ως εκ τούτου οι ανωτέρω υπεύθυνες δηλώσεις δεν υπάγονται στις γενικές προβλέψεις του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας.

     Οι συνδυασμοί στην Περιφέρεια Ηπείρου
     Στην Περιφέρεια Ηπείρου, οι συνδυασμοί που αναμένεται να καταθέσουν υποψηφιότητα είναι οι εξής:
     • «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου» του σημερινού Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη
     • «Ήπειρος Ανατροπής» της Όλγας Γεροβασίλη
     • «Συμμαχία Ηπειρωτών» του Γιώργου Ζάψα
     • «Λαϊκή Συσπείρωση» της Όλυς Τσουμάνη και
     • «Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο» του Νίκου Ζήκου.

     Οι συνδυασμοί στον Δήμο Άρτας
     Στον Δήμο Άρτας, οι συνδυασμοί που αναμένεται να καταθέσουν υποψηφιότητα είναι οι εξής:
     • «Γέφυρα στο Μέλον» του σημερινού Δημάρχου Άρτας Γιάννη Παπαλέξη
     • «Αρτινών Συνεργασία» του Χρήστου Τσιρογιάννη
     • «Αρτινών Όραμα» του Παύλου Στασινού
     • «Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή» της Λίτσας Κιτσαντά
     • «Λαϊκή Συσπείρωση» του Κώστα Παπαϊωάννου.
     Ως γνωστόν η «Ενωτική Δημοκρατική Αυτοδιοίκηση» του Γιάννη Νικολάου δεν κατέρχεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.