Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013


Ξεκινάει σήμερα
το Potami Art Festival

     Το POTAMI ART FESTIVAL είναι η πρώτη παραποτάμια διοργάνωση στην καρδιά μιας πόλης.
     Τα νερά του Άραχθου, το φυσικό περιβάλλον, αλλά και η ζωή μιας πόλης όπως η Άρτα θα συναντηθούν για πρώτη φορά σε μία διοργάνωση.
     To εκθεσιακό κέντρο του Δήμου Αρταίων με τις ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις του αποτελεί τον ιδανικό χώρο για τη φιλοξενία αυτής της διοργάνωσης.
     Ο Δήμος Αρταίων μέσω της «ΑΡΤΑΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ Ο.Τ.Α.» έχει αναλάβει τη διοργάνωση, ενώ συνδιοργανωτής είναι η «Advice and Brogerage», μια εταιρεία με μεγάλη εμπειρία στη διοργάνωση μεγάλων...


...πολιτιστικών και μουσικών φεστιβάλ.

Πρόγραμμα - Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

17:00 - 21:00
Τουρνουά Beach Handball

18:30
Επίδειξη 4Χ4

19:30
Γλυπτική -  Ζωγραφική από το Νίκο Κατίου

19:30 - 21:30
Κινηµατογραφικές προβολές

20:00
Οµάδα κρουστών «Krotalarta»
Γυµναστικός Όµιλος Άρτας «Εν Χορώ»
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΤΑΣ “ΕΝ ΧΟΡΩ”
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ
Α.Σ Πύρρος Άρτας
Αθλητική Πολιτιστική Ακαδηµία TAEKWON-DO  ΕΥΚΛΕΑΣ ΑΡΤΑΣ
Gym G
Studio 22.


     Γιάννης Παπαλέξης:
    Η Άρτα της Ιστορίας, της Παράδοσης, του Πολιτισµού
     «Η γνωριµία µε την πόλη και το νοµό της Άρτας αποτελεί µία µοναδική εµπειρία για τον επισκέπτη. 
     Η Άρτα, η πόλη των θρύλων και των παραδόσεων, η πόλη µε τα πολλά βυζαντινά µνηµεία, είναι χτισµένη αµφιθεατρικά, δίπλα στον  ποταµό Άραχθο και περιβάλλεται από τα Τζουµέρκα και τον Αµβρακικό. Συνδυάζει τη φυσική οµορφιά µε την Ιστορία, την Παράδοση και τον Πολιτισµό.
     Διαθέτει, εκτός από φυσικές οµορφιές, και σηµαντικά αξιοθέατα. Το ξακουστό γεφύρι, σήµα κατατεθέν της πόλης, µε το θρύλο της γυναίκας του πρωτοµάστορα που το περιβάλει και το οποίο ενώνει το παρελθόν µε το παρόν και το µέλλον της. 
     Η Άρτα αποτελεί ιδανικό ορµητήριο προκειµένου να γνωρίσει κανείς το νοµό και τον Αµβρακικό κόλπο, την άγρια φύση και τα µαγευτικά τοπία των Τζουµέρκων που προσφέρονται για υπαίθριες εναλλακτικές δραστηριότητες (ράφτινγκ, καγιάκ, ιππασία, πεζοπορία, ορειβασία κ.ά.) µε αναφορά τον Άραχθο ποταµό, σηµείο αναφοράς και για το «PotamiArtFestival». Μια προσπάθεια που ο Δήµος Αρταίων  φιλοδοξεί να καθιερώσει και να κάνει θεσµό. 
     Όλα τα παραπάνω λειτουργούν συνδυαστικά έτσι ώστε τα Τζουµέρκα, το Ξηροβούνι και ο ποταµός Άραχθος να δηµιουργούν µια γεωγραφική ενότητα απαράµιλλου φυσικού κάλλους που αποτελεί σηµείο αναφοράς τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας µας.
     Για όλους τους παραπάνω λόγους αλλά και για πολλούς ακόµη πιστεύω ότι η εξερεύνηση της περιοχής µας είναι αναµφίβολα µία όµορφη περιπέτεια στην οποία αξίζει να µπει κανείς».
Γιάννης Παπαλέξης
Δήµαρχος Αρταίων


      Xρήστος Γιώτης:
    Το Potami Art Festival είναι η µεγάλη γιορτή όλων µας
     «Είναι η πρώτη παραποτάµια διοργάνωση που γίνεται στην καρδιά µιας πόλης και συγκεκριµένα στην καρδιά της πόλης µας. 
     Ένα πολυθεµατικό φεστιβάλ, που γίνεται από την ΑΔΑΕ – ΟΤΑ µε τη σύµπραξη φορέων, συλλόγων, οµάδων και του κόσµου της περιοχής.
     Ένα ραντεβού µε τον πολιτισµό και τη φυσιολατρία.
     Θα είναι πέντε µέρες γεµάτες δράση, επικοινωνία, παιχνίδι, ψυχαγωγία και έµπνευση, που θα γεµίσουν την ψυχή και το µυαλό µας, µε καθαρό οξυγόνο.
     Είµαι χαρούµενος που σ’ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, εγκαινιάζουµε έναν καινούργιο θεσµό, που θα δώσει νέα ώθηση και προοπτική στα πολιτιστικά πράγµατα του Δήµου µας.
     Διότι, το Potami Art Festival είναι µια ολοκληρωµένη πολιτιστική παρέµβαση, που προσδοκούµε η εµβέλειά του να ξεπεράσει τα όρια της Άρτας, να διαρκέσει πολλά χρόνια  και να γίνει θεσµός, µε µια πανελλαδική ή ακόµα και διεθνή διάσταση στο µέλλον. 
    Ευχαριστώ όλους όσοι δούλεψαν για να κάνουµε αυτό το όνειρο πραγµατικότητα και είναι πολλοί, διότι µια τέτοια διοργάνωση απαιτεί προπάντων συνεργασία.
     Προσκαλώ όλους σ’ αυτή την πολύχρωµη και πολύµορφη γιορτή, που ενώνει διαφορετικά είδη, διαφορετικούς ανθρώπους, σε ένα χώρο ιδανικό.
     Καλώ ιδιαίτερα του νέους, να έρθουν και να απολαύσουν και τις πέντε µέρες του φεστιβάλ, το οποίο είναι ζωντανό, πολύπλευρο, µε πολλά events .
     Πιστεύω ότι η επιτυχία του εγχειρήµατος, στο πανέµορφο αυτό τοπίο, δίπλα στα νερά του Αράχθου, θα δικαιώσει τις επιλογές µας».
Χρήστος Γιώτης
Πρόεδρος Α.Δ.Α.Ε. ΟΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.