Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013


Σύσκεψη για τον σχεδιασμό
του καθαρισμού
του αρδευτικού και
αποστραγγιστικού δικτύου
του κάμπου της Άρτας

  Σύσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά με εκπροσώπους των αρμόδιων φορέων (Δήμος Αρταίων, ΤΟΕΒ, Πρόεδροι τοπικών Συμβουλίων Βίγλας & Στρογγυλής) και υπηρεσιακούς παράγοντες...


...πραγματοποιήθηκε σήμερα 5-6-2013, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Άρτας, στα πλαίσια του προγραμματισμού των εργασιών καθαρισμού του αρδευτικού και αποστραγγιστικού δικτύου του κάμπου της Άρτας.
  Ο κ. Ψαθάς ανοίγοντας τη συζήτηση, αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της προηγούμενης χρονιάς όπου λόγω των μεγάλων βροχοπτώσεων και του τεράστιου όγκου νερού που δέχθηκε η πεδινή περιοχή, παρουσιάστηκαν αρκετές δυσκολίες στις περιοχές Χανόπουλου, Βίγλας και Στρογγυλής. Επεσήμανε τα προβλήματα των αντλιοστασίων Βίγλας και Στρογγυλής καθώς επίσης και το θέμα του πληρέστερου καθαρισμού του δευτερογενούς και τριτογενούς δικτύου.
  Οι εκπρόσωποι των ΤΟΕΒ ζώνης Λούρου και ζώνης Αράχθου, αναφέρθηκαν στην ανάγκη καθαρισμού και εκβάθυνσης των κεντρικών αποστραγγιστικών τάφρων Τ0, Τ1 και Τ2, καθώς και της τάφρου «Καλόγηρος», που θα συμβάλλει στην καλύτερη αποστράγγιση της πεδινής περιοχής, ενόψει της επόμενης χειμερινής περιόδου.
  Ο προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε.Άρτας ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι στο νέο τεχνικό πρόγραμμα υπάρχει η πρόβλεψη για μελέτη σταδιακής αντικατάστασης των παλιών αντλιών των αντλιοστασίων.
  Τέλος, ο κ. Ψαθάς τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία του συντονισμού όλων των αρμόδιων φορέων, στο σχεδιασμό του καθαρισμού του αρδευτικού και αποστραγγιστικού δικτύου, ώστε η επόμενη περίοδος βροχοπτώσεων, να δημιουργήσει όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα, τόσο στους κατοίκους της πεδινής περιοχής όσο και στην αγροτική παραγωγή γενικότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.