Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013


Η Ήπειρος επενδύει
στον θρησκευτικό τουρισμό

     Νέες «ευκαιρίες» για την τόνωση της τουριστικής κίνησης στην Ήπειρο, δίνουν τα θρησκευτικά μνημεία με τα οποία είναι διάσπαρτη.
     Τη σημασία που έχει για την Περιφέρεια μας, η ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού, επεσήμανε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Μνημείων Νίκος Ανατολιωτάκης σε χαιρετισμό που απηύθυνε σε...


...ενημερωτική ημερίδα για τις διαδρομές προσκυνηματικού τουρισμού.
     Ο Αντιπεριφερειάρχης, τόνισε ιδιαίτερα, ότι η  μεγάλη χωρική διασπορά των θρησκευτικών μνημείων βοηθά στην ισόρροπη ανάπτυξη του τουρισμού ως περιφερειακή οικονομική δραστηριότητα και την οικονομική ανάπτυξη των λιγότερο αναπτυγμένων και μειονεκτικών περιοχών.
     Υπογράμμισε δε και τα εξής: «Η περαιτέρω ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού μπορεί να αλλάξει την υπάρχουσα κατάσταση του τουριστικού τομέα στη χώρα και ιδιαίτερα στην Ήπειρο, να εμπλουτίσει τα υπάρχοντα κίνητρα για επίσκεψη των τουριστικών περιοχών, να επιμηκύνει την τουριστική περίοδο και να συνεισφέρει στη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος».
     Τέλος αναφέρθηκε και σε δράσεις που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Ηπείρου, τόσο  για τη  συντήρηση και ανακατασκευή πολλών θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων που μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό,  όσο και στην προβολή τους, μέσω της  συμμετοχής  της σε επιλεγμένες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.