Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013


Το ΚΑΠΗ του Δήμου Αρταίων
για την Παγκόσμια Ημέρα
Περιβάλλοντος

     Aνακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος εξέδωσε το ΚΑΠΗ του Δήμου Αρταίων. Η ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο Πρόεδρός του Γεώργιος Γκόκας έχει ως εξής:
     «Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί μια καλή ευκαιρία για την ενημέρωση του κοινού για τα περιβαλλοντικά...


...προβλήματα του πλανήτη μας.
     Η ημέρα αυτή θεσπίστηκε στις 15 Δεκέμβρη 1972, κατά τη διάρκεια της Α’ Διάσκεψης για το Περιβάλλον στη Στοκχόλμη που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με στόχο να υπενθυμίσει στους κατοίκους του πλανήτη ότι το μέλλον της ανθρωπότητας είναι άμεσα συνυφασμένο με το μέλλον των οικοσυστημάτων.
     Από τότε και κάθε χρόνο, δίνεται ευκαιρία σε όλους τους φορείς αλλά και τους πολίτες να εκφράσουν την άποψή τους για όσα συμβαίνουν στον πλανήτη και σχετίζονται ιδιαίτερα με τη ρύπανση, τη διατήρηση και σωτηρία της πανίδας και της χλωρίδας κ.λ.π.
     Η προστασία του περιβάλλοντος έχει καθοριστική σημασία για την ποιότητα ζωής των σημερινών και των μελλοντικών γενεών. Ο άνθρωπος αποτελεί ένα ζωντανό οργανισμό που ζει μέσα στο περιβάλλον, δέχεται ερεθίσματα από αυτό και ανταλλάσσει ύλη και ενέργεια.
     Οφείλει λοιπόν ο άνθρωπος να διαφυλάσσει το περιβάλλον του και να το εκμεταλλεύεται με σύνεση γιατί: διακυβεύεται η υγεία του, ακόμη και η ίδια η επιβίωσή του.
     Το ΚΑΠΗ Δήμου Αρταίων με συνεχή ενημέρωση των μελών έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να συμβάλει και πρακτικά, με όλες τις δυνάμεις στην ετήσια δενδροφύτευση που γίνεται στο λόφο Περάνθης, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία του περιβάλλοντος.
    Στα πλαίσια της σημερινής ημέρας εορτασμού του Περιβάλλοντας θα υπάρχει ενημέρωση των μελών με ειδικό οπτικοακουστικό υλικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.