Σάββατο 22 Ιουνίου 2013


Περιφερειακό Συμβούλιο:
Συνεδρίαση την Τετάρτη
με... άρωμα πετρελαίου

     Με ενδιαφέρον και αγωνία περιμένει και η Περιφέρεια Ηπείρου την ολοκλήρωση των διαγωνισμών για τις έρευνες υδρογονανθράκων στην περιοχή μας. Δικαιολογημένα, αφού η εξόρυξη του ορυκτού αυτού πλούτου θα επιφέρει ανταποδοτικά οφέλη.
     Στην επερχόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού...


...Συμβουλίου την Τετάρτη 26 Ιουνίου, στις 3 το μεσημέρι, θα γίνει εισήγηση από την αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων Τατιάνα Καλογιάννη που θα αφορά τη διαμόρφωση προτάσεων για τον τρόπο κατανομής ανταποδοτικού τέλους στην Περιφέρεια Ηπείρου.
     Σημειωτέον ότι εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος αναμένεται η κατακύρωση των διαγωνισμών για τις έρευνες σε τρεις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας (Ιωάννινα, Πατραϊκός Κόλπος, Κατάκολο). Επιπλέον, από τις αρχές Ιουνίου έχει δοθεί κυβερνητική εντολή για να προχωρήσει η στελέχωση της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων, που ιδρύθηκε με το Προεδρικό Διάταγμα 14/2012.
     Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, τα εκτιμώμενα απολήψιμα αποθέματα είναι της τάξης των 50 έως 80 εκατ. βαρελιών στο «οικόπεδο», όπως αποκαλείται, των Ιωαννίνων.
     Στην επερχόμενη συνεδρίαση, θα συζητηθούν και άλλα θέματα, με σημαντικότερο την επιδείνωση της κατάστασης της λειτουργίας όλων των νοσοκομείων της Ηπείρου. Το θέμα αυτό έρχεται προς συζήτηση μετά από αίτημα της παράταξης «Ήπειρος-Τόπος να Ζεις», η οποία και θα καταθέσει τις προτάσεις της για εφικτές λύσεις.
     Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα γίνει η      συνεδρίαση της επιτροπής περιβάλλοντος, χωρικού σχεδιασμού και ανάπτυξης, στις 12 το μεσημέρι. Εννιά είναι τα θέματα που περιλαμβάνονται στην ατζέντα της ημερήσιας διάταξής της, δύο από τα οποία αφορούν την τροποποίηση προγραμματικών συμβάσεων για τις τεχνικογεωλογικές μελέτες σε οικισμούς που πλήγηκαν από κατολισθήσεις το 2010 και για τη λειτουργία του δικτύου αυτόματων τηλεμετρικών σταθμών παρακολούθησης της ποιότητας νερών του Αμβρακικού Κόλπου.
     Στο μεταξύ άλλο ένα Περιφερειακό Συμβούλιο, διαφορετικού είδους, συνεδρίασε την Πέμπτη. Πρόκειται για το Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας Ηπείρου (epirusinnovationcouncil.blogspot.com), που πραγματοποίησε την τρίτη του συνεδρίαση. Η ίδρυση ενός τέτοιου συμβουλίου ήταν απαραίτητη καθώς προβλέπονται από τις διαδικασίες για το νέο ΕΣΠΑ.
     Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, τα μέλη του συμβουλίου ενημερώθηκαν σχετικά με τις προδιαγραφές του συμβούλου για την έξυπνη εξειδίκευση, καθώς και για τη χωρική ανάπτυξη στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 (Ολοκληρωμένες Εδαφικές Επενδύσεις ITI) και τα Τοπικά Προγράμματα Ανάπτυξης με πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων CLLD).
     Επίσης, τα μέλη απασχόλησε η δυνατότητα συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου στο πρόγραμμα «Horizon 2020», το νέο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την έρευνα και την τεχνολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.