Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013


Πολλές οι συλλήψεις, λίγες
οι κατασχέσεις ναρκωτικών
τον Μάϊο στην Ήπειρο

     Πλούσια μόνο σε ότι αφορά τις συλλήψεις κυρίως λαθρομεταναστών και όχι τόσο στις κατασχέσεις ναρκωτικών, όπως μας έχει συνηθίσει, ήταν η δραστηριότητα των υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου τον περασμένο μήνα, σύμφωνα...


...με τα στοιχεία που ανακοίνωσε.
     Έτσι στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν 1194 άτομα τα 935 εξ' αυτών λαθρομετανάστες, ενώ κατασχέθηκαν μόλις 89 περίπου κιλά χασίς τη στιγμή που άλλους μήνες η «σοδειά» μπορεί να ξεπεράσει και τον έναν τόνο.
     Παράλληλα όμως εξιχνιάστηκαν και 110 περιπτώσεις, ανθρωποκτονίας, κλοπών, διαρρήξεων, απάτης κ.α ενώ βρέθηκαν τέσσερα αυτοκίνητα και 11 δίκυκλα.
     Οι πιο σημαντικές υποθέσεις που απασχόλησαν την τοπική αστυνομία ήταν φυσικά το διπλό φονικό στα Κτίσματα και η σύλληψη του 30χρονου Αλβανού ο οποίος τραυμάτισε θανάσιμα και λήστεψε το ηλικιωμένο ζευγάρι, ενώ λίγο νωρίτερα με την απειλή χειροβομβίδων, είχε ληστέψει θαμώνες εστιατορίου και ένα σπίτι στον ίδιο οικισμό.
     • Άλλη μια σημαντική υπόθεση ήταν και η σύλληψη στα Κάτω Λεχώνια Μαγνησίας και στην Ηγουμενίτσα, δύο ημεδαπών (59 και 31 ετών), οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση λαθρομεταφοράς κατά την οποία επήλθε ο θάνατος τριών αλλοδαπών. Οι δύο δράστες, τον Φεβρουάριο του 2012 είχαν εγκαταλείψει στο δρόμο προς Ηγουμενίτσα τις σωρούς των τριών λαθρομεταναστών, που πέθαναν από ασφυξία μέσα στο φορτηγό που τους μετέφεραν.
     • Επίσης εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών και του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών έξι διαρρήξεις σε μονοκατοικίες και ξενώνα σε χωριά στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, οι οποίες έγιναν κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα από 41χρονο Αλβανό, ο οποίος και συνελήφθη επ' αυτοφώρω.
     • Ακόμη συνελήφθησαν την 19-05-2013 στον Πολύλοφο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο νεαροί ημεδαποί Ρομά, κατηγορούμενοι για τέσσερις διαδοχικές κλοπές από εκκλησίες στο Γαρδίκι Θεσπρωτίας και το Νεοχώρι Ιωαννίνων, καθώς και για μία κλοπή από φορτηγό αυτοκίνητο, οι οποίες έγιναν την ίδια ημέρα.
     • Τέλος εντοπίστηκε παράνομο οπλοστάσιο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, μέσα σε σπίτι 49χρονου Έλληνα στο Γραικοχώρι Θεσπρωτίας και κατασχέθηκαν τρία πιστόλια, ένα πολεμικό τυφέκιο, ένα κυνηγετικό όπλο και μεγάλος αριθμός φυσιγγίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.