Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013


Συνεχείς αντιδράσεις
για το λουκέτο
στα στρατόπεδα

     Την ενίσχυση του στρατού στην Ήπειρο και όχι την αποδυνάμωση των στρατοπέδων ζητάει η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου με αφορμή τις πληροφορίες για οριστική παύση λειτουργίας στα στρατόπεδα 583 ΤΠ (Κόνιτσα), 628 ΤΠ (Φιλιάτες) και...


...το ΚΕΝ Άρτας.
     Η Ένωση που αποστέλλει σχετική επιστολή προς τους βουλευτές «έχει εμπιστοσύνη στην στρατιωτική και πολιτική ηγεσία και δηλώνει ότι οι πληροφορίες αυτές έχουν δημιουργήσει κλίμα ανησυχίας στους κατοίκους των παραμεθόριων και γενικά σε όλους του κατοίκους της Ηπείρου καθώς και στις οικογένειες των στρατιωτικών που υπηρετούν στις παραπάνω μονάδες», όπως αναφέρει.
     Τονίζει, ακόμα ότι «η Ήπειρος είναι μια παραμεθόριος περιφέρεια με σχετικά λίγες στρατιωτικές μονάδες στις οποίες τα στελέχη και οι οπλίτες θητείας υπερβάλουν εαυτούς για την επίτευξη της αποστολής τους. Επίσης είναι η μοναδική περιφέρεια χωρίς εν λειτουργία Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (Κ.Ε.Ν.) και τα τελευταία χρόνια μεγάλος αριθμός στρατιωτικών φυλακίων στη μεθόριο έχει κλείσει την ίδια ώρα που η αλβανική λεκτική, προς το παρόν, επιθετικότητα αλλά και η εθνικιστική ρητορεία και διεκδίκηση εδαφών μας έχουν αυξηθεί όπως και η εισαγόμενη εκ συνόρων βαριά εγκληματικότητα».
     Πρόταση της Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ για το σφράγισμα των Ελληνοαλβανικών συνόρων είναι η ενίσχυση των στρατιωτικών δυνάμεων της Ηπείρου με προσωπικό (μόνιμο και θητείας), επιτήρηση των συνόρων και με εναέρια μέσα και μεταφορά ειδικών δυνάμεων σε συνδυασμό με ενίσχυση τμημάτων συνοριακής φύλαξης ώστε να δοθεί τέλος στο κλίμα ανασφάλειας στη περιοχή.
     Για την κατάργηση στρατοπέδων και αποδυνάμωση των τμημάτων συνοριοφυλάκων, κάνει λόγο και ερώτηση που φέρνουν στη Βουλή ο Γιάννης Δημαράς και ο Γαβριήλ Αβραμίδης του Πανελλήνιου Άρματος, ζητώντας να μάθουν ποια είναι η σκοπιμότητα των αλλαγών που γίνονται από το Υπ. Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης.

     H Όλγα Γεροβασίλη
     Η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Όλγα Γεροβασίλη έκανε την παρακάτω δήλωση σχετικά με το κλείσιμο των στρατοπέδων σε Άρτα, Κόνιτσα, Φιλιάτες:
    «Οι πρόσφατες πληροφορίες για την τύχη των στρατοπέδων της Ηπείρου δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού.  Η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις, προχωρά στο κλείσιμο των στρατοπέδων σε Άρτα, Κόνιτσα, Φιλιάτες, ανοίγοντας το στρατόπεδο της Καλαμάτας και ενισχύοντας το στρατόπεδο της Τριπόλεως.  
     Με το πρόσχημα της δημοσιονομικής εξυγίανσης κλείνουν στρατόπεδα στην παραμεθόριο, ενώ, ταυτόχρονα, ξοδεύονται εκατομμύρια για τα στρατόπεδα στη γενέτειρα του πρωθυπουργού.
     Το ερώτημα που τίθεται αβίαστα είναι: Αυτή η μεθόδευση υποκινείται μόνο από ψηφοθηρικούς λόγους και για την ικανοποίηση της κομματικής πελατείας του προέδρου της Κυβέρνησης ή υποκρύπτεται κάτι άλλο; Μήπως η διαφαινόμενη δημιουργία Ειδικής Οικονομικής Ζώνης (ΕΟΖ) στην Ήπειρο, απαιτεί χώρους για “στρατοπέδευση” των εργαζομένων σε αυτές; 
     Η τρικομματική κυβέρνηση έχει επιλέξει τον αιφνιδιασμό ως αγαπημένη της τακτική. Προσπαθεί να πιάσει τις τοπικές κοινωνίες στον ύπνο. Το έκανε στην Κόρινθο, που μέσα σε μια νύχτα μετέτρεψε το ΚΕΝ σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, μεταφέροντας με τα φορτηγά τους μετανάστες, το έκανε στην ΕΡΤ, που μέσα σε 3 ώρες προσπάθησαν να αποκόψουν τους Έλληνες από το δικαίωμα στη δημόσια ενημέρωση, δεν θα τους επιτρέψουμε να το κάνουν και εδώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.