Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013


Ανακοινώνονται
την Παρασκευή στα σχολεία
οι βαθμοί των μαθητών

     Την ερχόμενη Παρασκευή 21 Ιουνίου, σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο τελειώνει η αγωνία των μαθητών που έδωσαν φέτος Πανελλήνιες εξετάσεις.
     Το παραπάνω προκύπτει από έγγραφο που απέστειλε η Διεύθυνση Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων...


...του Υπουργείου Παιδείας προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και Διευθυντές Λυκείων ώστε να προετοιμαστεί η ανακοίνωση των βαθμολογιών χωρίς να υπάρξουν προβλήματα.
     Στο έγγραφο αυτό παρουσιάζεται όλο το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών για τη διακίνηση των βαθμολογιών και των αποκομμάτων των τετραδίων εξέτασης από το Υπουργείο προς τα σχολεία της χώρας.
     Στην Άρτα, όπως και στα σχολεία όλης της χώρας, «μετά τους σχετικούς ελέγχους στα Λύκεια οι βαθμολογίες θα αναρτηθούν περί τις 13.00 το μεσημέρι της Παρασκευής (21/6) οπότε και θα αναρτηθούν στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας».
     Σε ότι αφορά στις ειδικές κατηγορίες τους κωδικούς πρόσβασης και τους υποψηφίους με το 10% υπενθυμίζεται στους μαθητές ότι η διαδικασία υπαγωγής σε μια εκ των ειδικών κατηγοριών άλλα και η παραλαβή των κωδικών για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου θα ξεκινήσει εκ νέου.
     Στα σχολεία θα πρέπει να προσέλθουν και οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση προκειμένου να λάβουν κωδικούς για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού και να ενταχθούν, εφόσον το δικαιούνται, σε μια εκ των ειδικών κατηγοριών.
     Η ημερομηνία κατάθεσης των μηχανογραφικών δελτίων είναι κοινή για όσους διαγωνίστηκαν φέτος άλλα και για τους υποψηφίους παρελθόντων ετών χωρίς νέα εξέταση.
     Ο αριθμός των εισακτέων των Πανελληνίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 ανέρχεται στις 69.288, ενώ είναι 6.806 λιγότεροι υποψήφιοι θα εισαχθούν φέτος σε σχέση με πέρυσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.