Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013


Νέα συνάντηση
των αρχηγών

     Νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, η τρίτη κατά σειρά, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 20.30, όπως ανακοινώθηκε χθες, μετά το τέλος της δεύτερης συνάντησης, για το θέμα της ΕΡΤ και τη λειτουργία της κυβέρνησης.
     «Υπήρξε μια σύνθετη, πολύωρη συζήτηση που θα...


...ολοκληρωθεί σήμερα» δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδικογλου, συμπληρώνοντας πως «ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν πώς θα λειτουργεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση, με σεβασμό στις αποφάσεις του ΣτΕ». Σημείωσε επίσης ότι συζητήθηκαν και άλλα θέματα τα οποία είχε θέσει ο πρωθυπουργός.
     Ανακοίνωσε ακόμα ότι ο κ. Σαμαράς αναχωρεί το πρωί για τη Βιέννη για τη σύνοδο του ΕΛΚ και θα επιστρέψει στις 19:15 στην Αθήνα.
     Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ανέφερε ότι διεξήχθη μια «πολύωρη και πολύ δύσκολη» συζήτηση μεταξύ των τριών αρχηγών. Μια συζήτηση που, όπως τόνισε, «εκ των πραγμάτων θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί σε κάθε περίπτωση σήμερα». 
     Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να υπάρξει συμφωνία που θα διασφαλίζει την άμεση συμμόρφωση στην απόφαση του ΣτΕ και την άμεση επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης σε όλες τις συχνότητές της και ταυτόχρονα θα δίνει νέα ώθηση στην κυβέρνηση με μια επικαιροποιημένη προγραμματική συμφωνία και με κανόνες λειτουργίας που θα τηρούνται.
     Παράλληλα, όπως ανέφερε, θα παρουσιάσει λεπτομερέστερα «τη φάση στην οποία βρισκόμαστε» σε συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή και των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, στις 17:00, ώστε να επανέλθει στη σύσκεψη των τριών αρχηγών «έχοντας ακούσει και τη θέση της ΚΟ».
     «Κατέβαλα κάθε προσπάθεια για να βρεθεί λύση, να λειτουργήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση με όλες της τις συχνότητες και κανονικό πρόγραμμα» ανέφερε ο Φώτης Κουβέλης. 
     Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μίλησε για επίπονη διαδικασία και επιμονή του κόμματός του να εξασφαλιστεί η επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και δεν αφορά μόνο τη δημόσια ραδιοτηλεόραση αλλά και για να λειτουργεί, όπως είπε, «ως τρικομματική κυβέρνηση που στηρίζεται από τα τρία κόμματα τα οποία αναζητούν τον κοινό πολιτικό τόπο». Έδωσε σαφείς διαβεβαιώσεις ότι η ΔΗΜΑΡ θα συνεχίσει να κινείται με υπευθυνότητα, καθώς προέχει το συμφέρον του τόπου και του λαού, ώστε να οδεύσει η χώρα στην έξοδο από την κρίση.
     Ο κ. Κουβέλης ανακοίνωσε ακόμα ότι πριν τη νέα συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου θα συνεδριάσουν μαζί η Κ.Ο. και η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.