Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2013


Βάσεις 2013:
Η τάση μέχρι ώρας

     Οι τάσεις των βάσεων εισαγωγής για τα τμήματα όλων των επιστημονικών πεδίων καταγράφονται σήμερα.
     Οι υποψήφιοι μπορούν να έχουν μία πρώτη εικόνα για την κίνηση των βάσεων σε συγκεκριμένες σχολές μέσα από αναλύσεις για τις επιδόσεις ανά κατεύθυνση, αλλά και τα στοιχεία που έρχονται από τα βαθμολογικά κέντρα όλης της χώρας.


     Συγκεκριμένα, στο 1ο επιστημονικό πεδίο, οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται για τις υψηλόβαθμες Νομικές σχολές και τα τμήματα Ψυχολογίας δεν θα πρέπει να αναμένουν σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με πέρυσι. Ορισμένοι μάλιστα προβλέπουν οτι δεν αποκλείεται σε κάποιες περιπτώσεις να καταγραφεί μικρή άνοδος.
     Στο 2ο και 4ο επιστημονικό πεδίο, η εικόνα είναι πιο ξεκάθαρη, καθώς η πτώση των βάσεων θα επηρεάσει σχεδόν το σύνολο των σχολών (φυσικομαθηματικές και πολυτεχνικές).
     Στο 3ο πεδίο, όπου δεσπόζουν οι Ιατρικές, η πτώση θα είναι μικρή, εξαιτίας του αυξημένου ανταγωνισμού, ενώ στα τμήματα του 5ου επιστημονικού πεδίου αναμένεται καθοδική πορεία των βάσεων για τις περισσότερες σχολές.
     Θα πρέπει πάντως να επισημανθεί ότι σε αρκετά τμήματα των τεχνολογικών ιδρυμάτων και ειδικά σε όσα παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση στο μηχανογραφικό, ενδεχομένως να παρατηρηθεί διαφορετική εικόνα για την κίνηση των βάσεων.
     Κι αυτό διότι το υπουργείο Παιδείας έχει τονίσει επανειλημμένα ότι οι φετινές θέσεις στα ΤΕΙ θα είναι λιγότερες κατά 30%. Αντίθετα, έχει ξεκαθαρίσει ότι στα πανεπιστήμια, θα δοθούν περισσότερες θέσεις, περίπου κατά 15%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.