Τρίτη 11 Ιουνίου 2013


Εκδηλώσεις για
την Παγκόσμια Ημέρα
του Εθελοντή Αιμοδότη

     Η 14η Ιουνίου, ημέρα τιμής και αναγνώρισης του Εθελοντή Αιμοδότη, θεσμοθετήθηκε από την Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας ως «Παγκόσμια Ημέρα του...


...Εθελοντή Αιμοδότη» και γιορτάζεται σ΄ όλο τον κόσμο κάθε χρόνο.
     Στόχος είναι η ενημέρωση - ευαισθητοποίηση και παρότρυνση του κοινού για εθελοντική προσφορά ασφαλούς αίματος και αυτάρκειας σε κάθε χώρα.
     Την ημέρα αυτή τιμάται ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό του, προσφέροντας δύο πολύτιμα αγαθά του χωρίς ανταμοιβή: 10 λεπτά χρόνο από τη ζωή του και 400 κ.ε. αίμα από τα 6 λίτρα που διαθέτει.
     Στο πλαίσιο του εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη» ο Σύλλογoς Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας, συνεχίζοντας την προσπάθειά του για τη διάδοση της ιδέας της Εθελοντικής μη αμειβόμενης Αιμοδοσίας, διοργανώνει μαζί με τον Σύλλογο Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία και τον Σύλλογο Νεφροπαθών:
     1) Την Τετάρτη 12 Ιουνίου: Ποδηλατοβόλτα με τον Π.Ο.Α. Συγκέντρωση στην είσοδο του Δημαρχείου Άρτας (ώρα 17:30)
     2) Την Πέμπτη 13 Ιουνίου: Φιλικό Ποδοσφαιρικό αγώνα Αιμοδότες – Αναγέννηση Άρτας (Τ. Νέων) στο Δημοτικό Στάδιο Άρτας (ώρα 18:00)
     3) Την Παρασκευή 14 Ιουνίου: α) Αιμοδοσία στα γραφεία του Συλλόγου (ώρα 18:00) και β) Συναυλία ROCK με τοπικά σχήματα στην πλατεία Αγίου Δημητρίου (ώρα 21:00).

     Οι αιμοδότες στις δύσκολες συνθήκες ζωής που επιφέρει η βαριά οικονομική κρίση αντιπαραθέτουμε τις αξίες του αλτρουισμού, της αλληλεγγύης και προσφέρουμε το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής, το αίμα μας στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο. Είναι επιτακτική ανάγκη να αντιληφθούμε όλοι την τεράστια σημασία της προσφοράς αυτής.

ΟΛΟΙ έχουν δικαίωμα στην Υγεία
ΟΛΟΙ έχουν δικαίωμα στη Ζωή

     Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την οικονομική κρίση να γίνει κοινωνική κρίση.
     Δεν πρέπει να ξεχάσουμε το ηθικό χρέος που έχουμε ΟΛΟΙ όσοι μπορούμε να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα της ανθρωπιάς, της προσφοράς αίματος.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου
Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.