Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Φροντίδα για τις ευπαθείς ομάδες

- Την στέγαση και σίτιση αναλαμβάνει η Περιφέρεια Ηπείρου

     Πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων στέγασης και σίτισης αναλαμβάνει και η Περιφέρεια Ηπείρου, πέραν των δήμων, η οποία αυτόν τον καιρό προσπαθεί να συντονίσει τους τοπικούς φορείς για την καταγραφή των προβλημάτων.
     Στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησε κύκλο συσκέψεων, με γνώμονα τη συνεργασία των αρχών και των φορέων κάθε περιφερειακής ενότητας για τη δημιουργία ενός δικτύου αλληλεγγύης.
     Η αρχή έγινε χθες από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας. Συγκεκριμένα στην Ηγουμενίτσα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με...
...τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη για θέματα υγείας Οδυσσέα Πότση, του αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη, του γενικού διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου Γιάννη Νικόπουλου, υπηρεσιακών παραγόντων και τοπικών φορέων.
     Μεταξύ άλλων, συμμετείχαν εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Παραμυθιάς - Φιλιατών -Γηρομερίου και Πάργας, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος, εκπρόσωποι της 8ης Μεραρχίας, του παραρτήματος Ηγουμενίτσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τοπικών συλλόγων.
     Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Πότσης υπογράμμισε πως στην περιφερειακή ενότητα Θεσπρωτίας δεν εντοπίζονται, προς το παρόν, οξυμμένα προβλήματα, όμως στόχος όλων είναι η πρόληψη δυσάρεστων καταστάσεων που ενδέχεται να προκύψουν εξαιτίας των δύσκολων οικονομικών συνθηκών.
     Ανάλογες συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες στις έδρες των άλλων Περιφερειακών Ενοτήτων.
     Υπενθυμίζεται ότι στον πρόσφατο απολογισμό που έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο κ. Πότσης ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια διαμορφώνει τον χώρο όπου στεγαζόταν παλιά ο ΕΦΕΤ, στο αεροδρόμιο Κατσικά, για τη φιλοξενία αστέγων. Όσον αφορά τη σίτιση, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στον απολογισμό, έχει προγραμματιστεί παράσταση σε βιομηχάνους ξηρών τροφίμων, ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή του στρατού.
     Εκ μέρους της 8ης Μεραρχίας, υπάρχει δέσμευση για κάλυψη εκ του περισσού των τροφίμων των μαγειρείων στα στρατόπεδα της Ηπείρου σε συσσίτια στην περιοχή της Ηπείρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.