Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Αυξήθηκαν τα τροχαία άλλα όχι οι νεκροί στην Ήπειρο

- Μείωση των τροχαίων το Νοέμβριο σε όλη την Ελλάδα

     Αύξηση στον αριθμό των νεκρών από τα τροχαία υπήρξε τον περασμένο Νοέμβριο, παρά τη μείωση, σε ποσοστό 3,2%, των ατυχημάτων που συνέβησαν σε όλη τη χώρα.
     Σύμφωνα, με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), τα τροχαία ανήλθαν σε 1.122 και σε αυτά υπήρξαν 91 νεκροί (ποσοστό αύξησης 9,6%), 110 βαριά τραυματίες (ποσοστό μείωσης 23,6%) και 1.196 ελαφρά τραυματίες (ποσοστό μείωσης 1,7%).
      Όσον αφορά την Ήπειρο τα τροχαία ατυχήματα αυξήθηκαν τον...
...Νοέμβριο του 2011 σε σχέση με το 2010 από 9 σε 15, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 66,7%, ωστόσο το θετικό είναι ότι δεν υπήρξε αυξητική μεταβολή στους νεκρούς, οι οποίοι παρέμειναν στους 4. Την ίδια στιγμή, δεν υπήρξε κανένας βαρύς τραυματισμός, ενώ οι ελαφρά τραυματίες αυξήθηκαν κατά 228,6%.
      Σε επίπεδο νομών, τα Γιάννενα παρουσιάζουν μείωση των τροχαίων ατυχημάτων κατά 25,0%, αφού το Νοέμβριο του 2011 σημειώθηκε ένα μόλις λιγότερο τροχαίο σε σχέση με το Νοέμβριο του 2010, ενώ μείωση παρουσιάζουν και οι νεκροί, καθώς το συγκεκριμένο διάστημα μόνο 1 οδηγός έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο. Παράλληλα, δεν υπήρξε κανένας βαρύς τραυματισμός και 7 ελαφρά τραυματίες.
      Στην Άρτα τώρα, ενώ το Νοέμβριο του προηγούμενου χρόνου δεν είχε σημειωθεί κανένα τροχαίο, τον περασμένο Νοέμβριο σημειώθηκαν 3 ατυχήματα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 2 άτομα και να τραυματιστούν ελαφρά άλλα 2.
      Η Πρέβεζα από την άλλη, παρέμεινε σταθερή, αφού το Νοέμβριο του 2010 και το Νοέμβριο του 2011 σημειώθηκαν από 1 τροχαίο ατύχημα, χωρίς νεκρούς αλλά με 2 τραυματίες, ο ένας με βαριά και ο άλλος με ελαφρά τραύματα.
      Ο νομός που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην Ήπειρο, όσον αφορά τα τροχαία είναι αυτός της Θεσπρωτίας, καθώς καταγράφηκε αύξηση των τροχαίων κατά 100%. Και μπορεί, ο αριθμός των νεκρών να μη μεταβλήθηκε, ωστόσο είχαμε τρεις βαριά τραυματίες και τον μεγαλύτερο αριθμό ελαφρά τραυματιών που άγγιξαν τους 14.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.