Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Συμπόρευση για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ

- Σε κοινή γραμμή Βενιζέλος-Λοβέρδος επιχειρούν να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα στο κίνημα

     Κοινή πρωτοβουλία Ευάγγελου Βενιζέλου - Ανδρέα Λοβέρδου για την επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσαν οι δύο υπουργοί.
     Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι "με τον Ευάγγελο Βενιζέλο μπορούμε να πορευθούμε μαζί, εμείς οι δύο μπορούμε να εγγυηθούμε την ενότητα του ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να στηριχτεί η κυβέρνηση Παπαδήμου".
     "Μια νέα διαίρεση θα πήγαινε το ΠΑΣΟΚ ακόμη πιο πίσω", πρόσθεσε και κατέληξε: "Τη σημερινή...
...έλλειψη ηγεσίας θα την καλύψει η ενότητα".
     Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι "στην παρούσα συγκυρία οι κομματικές επιδιώξεις φαίνονται μικρές. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να σταθεροποιηθεί πολιτικά".
     "Με τον Βαγγέλη Βενιζέλο αποφασίσαμε να δώσουμε μαζί το δύσκολο αγώνα για την επίτευξη των στόχων της πατρίδας. Τόσο μέσα από τις τάξεις της κυβέρνησης, όπως ήδη καθημερινώς έχουμε κάνει, όσο και μέσα από τις τάξεις του πολιτικού μας χώρου, του ΠΑΣΟΚ, σε ό,τι αφορά όλες τις εξελίξεις που έχουμε μπροστά μας. Θα πορευτούμε μαζί", αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.
     "Η παράταξή μας δεν αντέχει νέες διαιρέσεις. Η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα και η σταθερότητα, τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές, προϋποθέτει την ενότητα της δημοκρατικής παράταξης, την ενότητα του ΠΑΣΟΚ. Και εμείς αυτή την ενότητα μπορούμε να την εγγυηθούμε. Μας συνδέουν κοινοί αγώνες, μια φιλία 40 ετών και η στενή σχέση με τον κοινό μας δάσκαλο, τον αείμνηστο Δημήτρη Τσάτσο", πρόσθεσε.
     Ο υπουργός Υγείας αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ είπε ότι τον Οκτώβριο του 2009, ανέλαβε την υποχρέωση "να δώσει λύσεις σε χρόνια προβλήματα μέσα σε λίγους μήνες και στην πορεία αυτή το Κίνημα χτυπήθηκε και τραυματίστηκε" και πρόσθεσε ότι "είναι, όμως, ως Κίνημα ιδεών και ανθρώπων, χρήσιμο στην πορεία του τόπου. Έδωσε και έχει να δώσει πολλά. Μία, όμως, νέα διαίρεση θα πήγαινε το ΠΑΣΟΚ ακόμη πιο πίσω".
     Υπογραμμίζει στην δήλωσή του την αναγκαιότητα στήριξης της κυβέρνησης Παπαδήμου "με τρόπο σαφή και έμπρακτο, καθώς αυτό επιτάσσει το εθνικό συμφέρον" τονίζοντας ότι η "Ελλάδα πρέπει να κερδίσει την πιο καίρια και αποφασιστική μάχη της που θα δώσει αυτές τις ημέρες ως χώρα της ΕΕ και της ευρωζώνης".
     "Μόλις το βαρύ καθηκοντολόγιο της Ελλάδας το επιτρέψει, εντός των επομένων ημερών, θα δημοσιοποιήσω τις ειδικότερες θέσεις μου για τις βασικές προτεραιότητες της χώρας, για όσα πρέπει να γίνουν εδώ και τώρα, καθώς και για τις ριζικές αλλαγές της πολιτικής φυσιογνωμίας του Κινήματος μας, τη συλλογικότητα της δράσης του, την ανανέωση της ηγετικής του ομάδας και των στελεχών του, για την προώθηση των οποίων θα ενώσω τις δυνάμεις μου και θα συμπορευτώ με τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Η ανάταξη του ΠΑΣΟΚ είναι στα χέρια όλων των μελών και των στελεχών του. Τη σημερινή έλλειψη ηγεσίας θα καλύψει η ενότητα και η εξασφάλιση συνέχειας και προοπτικής", καταλήγει.

Σε νευρικό κλονισμό το ΠΑΣΟΚ
     Σε αναβρασμό βρίσκονται οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Αύριο Πέμπτη συνεδριάζει η ΚΟ για τη στάση του κόμματος ενόψει των εξελίξεων των επομένων εβδομάδων και των όσων θα έλθουν προς ψήφιση στη Βουλή.
     Σύμφωνα με το "Βήμα", κάποιοι θέλουν να συζητήσουν τα πάντα: τις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη, την απουσία Παπανδρέου στο εξωτερικό, την αδυναμία συντονισμού του κόμματος, ακόμη και την ανάδειξη ενός νέου επικεφαλής με συνοπτικές διαδικασίες.
     Ενόψει της συνεδρίασης, βουλευτές του κόμματος και κορυφαία στελέχη επιχειρούν να επαναφέρουν το σενάριο μίας λύσης εκτάκτου ανάγκης για το θέμα της ηγεσίας, πολλοί δε εξ αυτών σπεύδουν να υιοθετήσουν την πρόσφατη πρόταση του Κ. Σκανδαλίδη, περί εκλογής το συντομότερο δυνατόν νέου ηγέτη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.
     Υπάρχουν βουλευτές, οι οποίοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ο κ. Παπανδρέου είναι πιθανόν να κάνει την έκπληξη την Πέμπτη, και να προτείνει ο ίδιος την εκλογή νέου επικεφαλής από την ΚΟ, σε μία παραλλαγή της αρχικής, δικής του πρότασης περί δυαρχίας ως τις εκλογές. Φέρονται μάλιστα διατεθειμένοι να θέσουν ζήτημα παραίτησης του κ. Παπανδρέου στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Δημοσκοπήσεις - σοκ
     Προβληματισμό -αν όχι ισχυρό πονοκέφαλο- προκαλούν και οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν το ΠΑΣΟΚ σε φάση κατάρρευσης. Τη Δευτέρα δημοσιοποιήθηκε και δεύτερη δημοσκόπηση που δίνει στο κόμμα μονοψήφιο ποσοστό, κατατάσσοντάς το στην πέμπτη θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.