Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Προαποφασισμένο το γκρέμισμα εργατικών κατακτήσεων, υποστηρίζει το ΚΚΕ

- Ταξική συσπείρωση και πάλη για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους
 
      «Το γκρέμισμα των εργατικών κατακτήσεων στους μισθούς, στο εργασιακό και το ασφαλιστικό ήταν προαποφασισμένο. Είναι στρατηγική επιλογή της ΕΕ και των κομμάτων της πλουτοκρατίας, γιατί είναι μονόδρομος για να εξασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα - κερδοφορία του κεφαλαίου», τόνισε το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του και πρόσθεσε:
     «Αυτός ήταν ο στόχος τους με το Μάαστριχ, αυτός είναι ο...
...κύριος στόχος τους με τα μνημόνια. Η εργατική τάξη δεν πρέπει να διαλέξει το σκοινί που θα την κρεμάσουν. Η ταξική υποταγή, οι "κοινωνικοί διάλογοι", η λογική του "μικρότερου κακού", ο φόβος δένουν τους εργαζόμενους και τους οδηγούν στον όλεθρο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Ταξικός συναγερμός, οργάνωση στα σωματεία, συσπείρωση με το ΠΑΜΕ, συστράτευση με το ΚΚΕ για τη λαϊκή συμμαχία της αντεπίθεσης και της ανατροπής».
     Επίσης το ΚΚΕ σχετικά με την αύξηση της ανεργίας, τόνισε τα εξής:
     «Οι μισθοί πείνας και η ελαστική εργασία δεν αντιμετωπίζουν την αύξηση της ανεργίας. Τη συγκαλύπτουν και κυρίως την αξιοποιούν για να σύρουν όλη την εργατική τάξη στην πιο στυγνή εκμετάλλευση και στην εξαθλίωση. Τη χρειάζονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι για να διασφαλίσουν την υψηλή κερδοφορία τους. Ταξική συσπείρωση και πάλη για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους. Η σταθερή εργασία με σύγχρονα δικαιώματα είναι ζωτική ανάγκη της εργατικής τάξης. Έχει τη δύναμη και το χρέος να ανατρέψει τα μονοπώλια και τον καπιταλισμό για να κατακτήσει τα σύγχρονα δικαιώματά της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.