Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Ελπίδες ανάκαμψης της αγοράς

- Ξεκίνησαν από σήμερα οι εκπτώσεις
- Θα αγγίζουν ακόμη και το 70%

     Τις ελπίδες τους για να ανακάμψει ο τζίρος των καταστημάτων τους έχουν εναποθέσει στις εκπτώσεις οι έμποροι. Η περίοδος των εκπτώσεων άρχισε επισήμως από σήμερα Δευτέρα 16/1 και θα διαρκέσει έως τις 28/2.
     Ήδη τις προηγούμενες μέρες τα περισσότερα καταστήματα είχαν προσφορές που άγγιζαν ακόμη και το 50% ενώ οι εκπτώσεις στις τιμές αναμένεται να φθάνουν ακόμη...
...και το 70%, ενώ σε μια προσπάθεια να δελεάσουν το καταναλωτικό κοινό, οι έμποροι προτείνουν στους καταναλωτές ακόμη και να προχωρήσουν σε κρατήσεις των προϊόντων για τα οποία ενδιαφέρονται, ώστε να μπουν σε σειρά προτεραιότητας για να τα αποκτήσουν στη διάρκεια των εκπτώσεων.
     Ο εμπορικός σύλλογος επισημαίνοντας την ιδιαίτερη σημασία των φετινών χειμερινών εκπτώσεων για τους εμπόρους και τους καταναλωτές καλεί, αφενός μεν, τους καταστηματάρχες να προστατεύσουν τον θεσμό των εκπτώσεων και να αναδείξουν για μία ακόμη φορά τον παραδοσιακό σεβασμό του εμπορίου προς τους καταναλωτές, ανταποδίδοντας την στήριξη στους πελάτες τους, αφετέρου δε, το καταναλωτικό κοινό να εμπιστευθεί τα οργανωμένα εμπορικά καταστήματα για τις αγορές του. Βέβαια, ανησυχία για το οικονομικό αποτέλεσμα των εκπτώσεων συνεχίζει να υπάρχει.
     Ήδη τα δείγματα από την ανταπόκριση των Αρτινών στις προσφορές δεν ήταν και τα αναμενόμενα. Οι αγορές περιορίστηκαν και πάλι στα απολύτως απαραίτητα και σε προϊόντα που θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες σε ένδυση και υπόδηση του επόμενου χειμώνα. Το μόνο σίγουρο πάντως, είναι ότι στα καταστήματα μπορεί κανείς να βρει προϊόντα σε αφθονία τόσο σε σχέδια όσο και σε νούμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.