Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

Συνεχίζουν την απεργία οι γιατροί του ΙΚΑ

- Ζητούν αναστολή λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ
- Ελεύθερη πλέον η συνταγογράφηση φαρμάκων

     Τελειωμό δεν έχει η ταλαιπωρία για τους πολίτες, αφού οι γιατροί του ΙΚΑ αποφάσισαν να συνεχίσουν και αυτή την εβδομάδα τις κινητοποιήσεις τους.
     Σύμφωνα με απόφαση που έλαβε η Ομοσπονδία των Γιατρών του ΙΚΑ, το ιατρικό προσωπικό του Ιδρύματος θα πραγματοποιεί επαναλαμβανόμενες πανελλαδικές 24ώρες απεργίες από τις 9 έως τις 13 Ιανουαρίου.
     Οι γιατροί του ΙΚΑ με ανακοίνωσή τους ζητούν την αναστολή λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, «μέχρι να δημιουργηθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις...
...μέσα από σοβαρότητα σχεδιασμού και κανόνων λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, μετά από προηγούμενη κοινωνική διαβούλευση και τροποποίηση του ενιαίου κανονισμού παροχών, που ευτελίζει τον γιατρό και επιβαρύνει σημαντικά κάθε ασφαλισμένο».

Ελεύθερη συνταγογράφηση…
     Στο μεταξύ, ένα αίτημα ετών των ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών ικανοποίησε το Υπουργείο, το οποίο αφήνει ελεύθερη τη συνταγογράφηση φαρμάκων από όλους τους γιατρούς συμβασιούχους ή μη με τον ΕΟΠΥΥ.
     Πλέον ο ασφαλισμένος μπορεί να παίρνει τα φάρμακά του από τον ασφαλιστικό του φορέα χωρίς να είναι απαραίτητη η συνταγή να προέρχεται από συμβεβλημένο με το ταμείο του γιατρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.