Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

Διαμαρτυρία της Ένωσης Πολιτικών Συνταξιούχων Ν. Άρτας

- Για τις ιατροφαρμακευτικές παροχές

     Κείμενο - διαμαρτυρία απέστειλε η Ένωση Πολιτικών Συνταξιούχων Ν. Άρτας προς το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τον Πρόεδρο Ο.Π.Α.Δ., τον Πρόεδρο Ε.Ο.Π.Υ.Υ., τον Ιατρικό Σύλλογο Ν. Άρτας και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ν. Άρτας για την αφόρητη ταλαιπωρία που υφίσταται ως κοινωνική ομάδα, όσον αφορά τις ιατροφαρμακευτικές παροχές.
     Το κείμενο της διαμαρτυρίας έχει ως εξής:
     «Η ταλαιπωρία των συνταξιούχων»
     Σα να μην έφτανε η μέχρι τώρα επιβολή τόσων φοροεισπρακτικών μέτρων που άδειασαν το πενιχρό βαλάντιο των Δημ. Υπαλλήλων και συντ/χων και στέγνωσαν την αγορά, οι κυβερνώντες έβαλαν στόχο να ξεθεμελιώσουν και την πυραμίδα του συστήματος υγείας. 
Δεν σκέφτηκαν όμως ότι, όταν κλονίζονται τα θεμέλια (ο λαός), επακολουθεί νομοτελειακά το αποτέλεσμα, να γκρεμιστεί και η κορυφή, στην οποία ίστανται οι ίδιοι. Είναι πολύ δύσκολο να περιγράψει κανείς σήμερα την ταλαιπωρία που υφίστανται οι συν/χοι ως προς τον τομέα της υγείας.
     Η εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα τα ασφαλιστικά Ταμεία υγείας είναι τουλάχιστον απογοητευτική. Καθημερινά υπάρχουν καταγγελίες από συνάδελφους συν/χους για περιστατικά που ξεπερνούν ακόμη και την πιο νοσηρή φαντασία. Οι φαρμακοποιοί και οι συμβεβλημένοι γιατροί έχουν καταγγείλει τη σύμβασή τους, επειδή είναι απλήρωτοι από το Δημόσιο, με αποτέλεσμα η ταλαιπωρία να έχει γίνει αξεπέραστη και βασανιστική.
     Τα δικαιολογητικά είσπραξης ιατρικών εξόδων βρίσκονται αραχνιασμένα στο ράφι για πολλούς μήνες. Αλήθεια, πόσο θα τραβήξει η ταλαιπωρία; Χρήματα μπορούν να βρουν «οι πολιτικοί ταγοί». Να παραβλέψουν το επάρατο πολιτικό κόστος και να εφαρμόσουν αμέσως το νόμο του «πόθεν έσχες».
 Να πληρώσουν κάποτε κι αυτοί που μονίμως είναι στο απυρόβλητο της Εφορίας, πολλοί εκ των οποίων έχουν μεταφέρει τα κεφάλαιά τους σε ξένες τράπεζες.
     Τα δισεκατομμύρια δεν είναι εξαγώγιμο προϊόν, είναι φοροκλεμμένο χρήμα, ιδρώτας και αίμα του ελληνικού λαού! 
Ας μην πληρώνουμε μόνο εμείς το μάρμαρο. Δεν αντέχουμε άλλο να αντιμετωπιζόμαστε μονίμως ως τα αιώνια θύματα και τα εύκολα υποζύγια του κρατικού κορβανά.
Παράκληση προς όλους τους υπεύθυνους του Κράτους, τους Ιατρικούς και Φαρμακευτικούς Συλλόγους: Ας σκεφτούν και ας σεβαστούν τα περήφανα γηρατειά!!!
     Δεν έχουμε τι άλλο να δώσουμε. Στεγνώσαμε.
Για το Δ.Σ. 
Ο Πρόεδρος                                    Ο Γ. Γραμματέας
Ναπολέων Μακρής                        Ναπολέων Μαργώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.