Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

Πήρε παράταση η ψηφιακή σύγκλιση

- Από 2 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις στην Ήπειρο

    Μετατίθεται για τις 30 Ιανουαρίου 2012 και στην Περιφέρεια Ηπείρου από 2 Φεβρουαρίου, η έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων των επιχειρήσεων στη δράση "Ενίσχυση επιχειρήσεων για την αξιοποίηση καινοτόμων εφαρμογών σε έξυπνες συσκευές κινητών επικοινωνιών και υπολογιστές - ταμπλέτες (digi-mobile)" του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ψηφιακή Σύγκλιση", που υλοποιείται από την εταιρεία Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ.
     Όπως ανακοινώθηκε, οι νέες ημερομηνίες έναρξης υποβολής...
...των αιτήσεων των δυνητικών δικαιούχων καθορίζονται από την Περιφέρεια, στην οποία είναι εγκατεστημένες οι επιχειρήσεις και ακολουθούν το παρακάτω πρόγραμμα:
     - Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έναρξη υποβολής Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 14:00.
     - Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, έναρξη υποβολής Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 14:00.
     - Περιφέρειες του ΕΠ "Ψηφιακή Σύγκλιση" (Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη), έναρξη υποβολής Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 14:00.
     - Περιφέρεια Αττικής, έναρξη υποβολής Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 14:00.
     Επισημαίνεται ότι η δράση "digi-mobile" αξιοποιεί πόρους του ΕΣΠΑ 2007-2013, συνολικού ύ- ψους 15 εκατ. ευρώ και στοχεύει στην ενίσχυση πολύ μικρών και μικρών ελληνικών επιχειρήσεων, προκειμένου να αξιοποιήσουν καινοτόμες εφαρμογές σε "έξυπνες" συσκευές κινητών επικοινωνιών (smartphones) και υπολογιστές - ταμπλέτες (tablet - pc).
     Στο πλαίσιο της δράσης, χρηματοδοτούνται οι ελληνικές επιχειρήσεις, με σκοπό την προμήθεια, την απόκτηση και την ουσιαστική αξιοποίηση mobile εφαρμογών, ώστε να τις εντάξουν παραγωγικά στις επιχειρηματικές δραστηριότητές τους.
     H συμπλήρωση των επενδυτικών σχεδίων υλοποιείται ηλεκτρονικά, αξιοποιώντας τις ηλεκτρονικές φόρμες, που βρίσκονται διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της δράσης, στη διεύθυνση http://digi-mobileportal. digitalaid.gr, ενώ στον ίδιο ηλεκτρονικό τόπο, καθώς και στον ηλεκτρονικό τόπο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ψηφιακή Σύγκλιση" http://www. digitalplan. gov.gr, βρίσκονται αναλυτικές πληροφορίες, ενημερωτικό υλικό και οι Οδηγοί της δράσης.
     Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο πολιτικής του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση", αξιοποιώντας πόρους από όλες τις Περιφέρειες του ΕΣΠΑ 2007-2013 και συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 85% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 15% από εθνικούς πόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.