Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Ανασφάλιστα εκατομμύρια Ι.Χ.

- Πληθαίνουν τα «φέσια» στους ασφαλιστές

     Ξεπερνούν τα 2 εκατ. τα οχήματα χωρίς σήμα ασφάλισης και περιορίζεται επικίνδυνα ο στόλος των οχημάτων στα οποία χορηγούν σήμα οι ασφαλιστικές εταιρείες.
     Ο στόλος των οχημάτων στα οποία χορηγούν σήμα οι ασφαλιστικές εταιρείες, λόγω της απόφασης εκατοντάδων χιλιάδων κατόχων ΙΧ αυτοκινήτων να καταθέσουν τις πινακίδες τους στην...
...εκπνοή του 2011, καθώς και κατά τις πρώτες ημέρες του 2012.
     Σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, υπολογίζεται ότι στις εφορίες πινακίδες κατατέθηκαν για 400.000 έως 500.000 οχήματα, με αποτέλεσμα ο αριθμός των αυτοκινήτων που παραμένουν χωρίς σήμα ασφάλισης, να έχει πλέον ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια. Και σαν να μην έφθανε αυτό, οι ασφαλιστικές εταιρείες μετρούν φέτος απώλειες στα έσοδα του κλάδου και από την αλλαγή των ασφαλιστικών αναγκών των πελατών τους.
      Οι ασφαλισμένοι στην προσπάθειά τους να περιορίσουν το κόστος ασφάλισης επιζητούν τον περιορισμό των ασφαλιζόμενων κεφαλαίων για τον κίνδυνο της κλοπής (μερικής - ολικής), όπως και την καταστροφή του οχήματος από φωτιά, φυσικά φαινόμενα ή τρομοκρατικές ενέργειες.
      Όπως τονίζουν οι ασφαλιστές, άλλοι πάλι επιλέγουν να ασφαλιστούν μόνο για τις βασικές καλύψεις -υλικές ζημιές σωματικές βλάβες- εξαιρώντας από το «πακέτο» ασφάλισης κάθε συμπληρωματικό κίνδυνο.
     «Πρόκειται για επιλογές των ασφαλισμένων που επιδεινώνουν τη θέση των ασφαλιστικών εταιρειών σε μια περίοδο κατά την οποία όλοι οι δείκτες παραγωγής παραμένουν στο κόκκινο λόγω της οικονομικής κρίσης».
      Δεν είναι λίγοι δε οι ασφαλιστές που αναφέρουν ότι πολλοί πελάτες δεν έχουν καν αποπληρώσει τα προηγούμενα ασφάλιστρα, κάτι που αποτελεί πρόβλημα τόσο για τους ίδιους όσο και για το επάγγελμα των ασφαλιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.