Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Αναβρασμός στο ΠΑΣΟΚ

- Οριστικοποιείται αύριο στο Πολιτικό Συμβούλιο, το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων

     Αύριο, θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου του Κινήματος. Αρχικά η συνεδρίαση επρόκειτο να γίνει σήμερα, αλλά αναβλήθηκε για αύριο, λόγω, ίσως και της απουσίας του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό.
     Στη συνεδρίαση αναμένεται να αποφασιστεί η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου για το...
...Σαββατοκύριακο, καθώς και η ημερήσια διάταξη.
     Μεταξύ άλλων αναμένεται να οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων, οι οποίες αφορούν τόσο στον εσωκομματικό διάλογο για τη φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ, όσο και για το θέμα της ηγεσίας, θέμα το οποίο διχάζει το Κίνημα.
     Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνεδρίαση της Παρασκευής αναμένεται να αποσαφηνιστεί πλήρως η θέση του κ. Παπανδρέου, ο οποίος είχε δηλώσει, στην προηγούμενη συνεδρίαση, ότι δεν θα διεκδικήσει ούτε την πρωθυπουργία, ούτε την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.
     Ωστόσο τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και χθες, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Πάνος Μπεγλίτης, δήλωσε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κ. Παπανδρέου να είναι και πάλι υποψήφιος.
      Επίσης διακινείται ερμηνεία της δήλωσης Παπανδρέου, σύμφωνα με την οποία, η αναφορά του περί μη υποψηφιότητάς του, αποτελούσε αναπόσπαστο μέρος της συνολικής του πρότασης και δεν μπορεί να ισχύσει έξω από το πλαίσιο αυτό.
     Εν τω μεταξύ, η Άννα Διαμαντοπούλου, με επιστολή της προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου, ζητεί να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την εκλογή προέδρου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, που θα ηγηθεί του Κινήματος σε περίπτωση ξαφνικών εκλογών.
     Η κ. Διαμαντοπούλου καταθέτει την πρόταση αυτή θεωρώντας πως ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε σαφές ότι δεν θέλει ο ίδιος να ηγηθεί στις εθνικές εκλογές.
     Επίσης, προτείνει οι διαδικασίες για την εκλογή του νέου προέδρου να κινηθούν αμέσως μετά την ψήφιση της δανειακής σύμβασης και την ολοκλήρωση της διαδικασίας για το PSI.
      Σύμφωνα με την πρόταση της, τότε θα πρέπει να συνέλθει εκ νέου το Εθνικό Συμβούλιο με σκοπό την υποβολή και την ανακήρυξη των υποψήφιων προέδρων του ΠΑΣΟΚ. Ακόμη, θεωρεί δεδομένο ότι θα πρέπει να υπάρχει ασυμβίβαστο στην άσκηση υπουργικών καθηκόντων και στην υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.