Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Πόσο κοστίζει τo Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

- Που κυμαίνονται οι τιμές των προϊόντων στην Άρτα
     Από κρεοπωλείο σε κρεοπωλείο και από πάγκο σε πάγκο ψάχνουν τις τιμές οι καταναλωτές για να επιλέξουν τι θα μπει στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουν έναν ολόκληρο μισθό.
     O «Αρτινός Τύπος» έκανε μία έρευνα αγοράς με τις μικρότερες και υψηλότερες τιμές των βασικών προϊόντων των ημερών ώστε και...
...οι καταναλωτές να γνωρίζουν πόσα περίπου θα χρειαστεί να καταβάλλουν.
     Οι αποκλίσεις από τη μικρότερη μέχρι τη μεγαλύτερη τιμή είναι σημαντικές ενώ οι τιμές σε αρκετά προϊόντα κρίνονται τσουχτερές σε συνάρτηση με την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών που φέτος είναι περιορισμένη περισσότερο από ποτέ.
     Ειδικότερα, σε ότι αφορά είδη κρεοπωλείων, το αρνάκι κυμαίνεται από 7 έως 8,80 το κιλό, το κατσίκι από 7,5 έως 10,50 ενώ το παραδοσιακό γουρουνόπουλο κυμαίνεται από 7,5 μέχρι και 9 ευρώ το κιλό. Πιο οικονομική είναι η γαλοπούλα, που ξεκινά από τα 4,6 έως 6 ευρώ το κιλό.
     Τα γαλακτοκομικά και αυτά δεν πάνε πίσω, με τις τιμές στα βούτυρα να ξεκινούν από 5,96 σε συσκευασία και να αγγίζουν τα14,92 το κιλό για το βούτυρο μαγειρικής! Τυριά και κασέρια, κυμαίνονται από τα 5,96 ευρώ το κιλό και φτάνουν μέχρι και 14,85 στην περίπτωση της γραβιέρας.
     Σε ότι αφορά τα λαχανικά, φαίνεται ότι λειτουργούν όροι χρηματιστηρίου… αφού μπορεί να βρει κανείς ντομάτες με 0,50 λεπτά μέχρι και 1,80 ενώ τα εποχής όπως είναι μαρούλια αγγίζουν μέχρι και τα 2 ευρώ το κιλό ξεκινώντας από 1,30 ευρώ. Το ίδιο και άλλα προϊόντα μαναβικής όπως το κουνουπίδι που μπορεί κανείς να το αγοράσει από 0,80 έως 1,20, ενώ τα πράσα ξεκινούν από 0,80 λεπτά μέχρι και 1 ευρώ.

Την τιμητική τους έχουν οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα
αυτές τις μέρες στα αρτοποιεία

     Σε ότι αφορά τα γλυκίσματα της γιορτής, οι κουραμπιέδες ξεκινούν από τα 8,00 έως 10 ευρώ το κιλό ενώ τα μελομακάρονα ξεκινούν από 8 και φτάνουν τα 11 ευρώ. H βασιλόπιττα κυμαίνεται από 10 έως 15 ευρώ το κιλό. Οι τιμές αφορούν τα προϊόντα σε αρτοποιεία και ζαχαροπλαστεία.
     Στα σούπερ μάρκετ, τα εορταστικά γλυκά πωλούνται 2 με 3 ευρώ φθηνότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.