Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Δύο πορείες, μία συγκέντρωση

- Πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι σήμερα στην Άρτα στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

     Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στην Άρτα, σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στη "μνημονιακή" πολιτική της νέας Κυβέρνησης και στα μέτρα λιτότητας που περιλαμβάνει ο Προϋπολογισμός του 2012, στην εφεδρεία, στις απολύσεις, στα...
..."χαράτσια" καθώς και στις ανατροπές σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
     Και αυτή τη φορά έγιναν δύο πορείες, απ' το Εργατικό Κέντρο Άρτας και το ΠΑΜΕ και απ' το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, οι οποίες αφού διήλθαν μέσω των οδών Τζαβέλα, Βασ. Πύρρου και Σκουφά, είχαν κοινή κατάληξη στον Άγιο Δημήτριο όπου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες.
     Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Γιώργο Βαΐτση, μέλος του Εργατικού Κέντρου Άρτας ενώ χαιρετισμό απηύθυναν, ο Χρ. Τσόγκας, εκπρόσωπος του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και του Συλλόγου Σπουδαστών ΤΛΠΜ και ο Π. Κυρτσιάς, πρόεδρος των εργαζομένων του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας.
     Στην ομιλία του ο κ. Βαΐτσης τόνισε ότι ο λαός είναι πανίσχυρος, «αρκεί να σηκώσει το μπόι του και να αντιτάξει το δικό του μέτωπο απέναντι στο μαύρο μέτωπο, στη μαύρη συμμαχία».
     «Χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά» είπε ο κ. Βαΐτσης μιλώντας προς τους συγκεντρωμένους. Απευθυνόμενος προς «τα εργατικά - λαϊκά στρώματα, όλους αυτούς που μέχρι χθες ήταν ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ» ο κ. Βαΐτσης τους κάλεσε να συμπορευτούν με το ΠΑΜΕ, λέγοντας πως «το ΠΑΜΕ επιβεβαιώθηκε σε όλα όσα είπε», ενώ κατηγόρησε τις ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ότι «όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν τις κυβερνητικές επιλογές, την αντιλαϊκή πολιτική», αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Υιοθέτησαν στο περιεχόμενο της πάλης τη γραμμή της ανταγωνιστικότητας και του ευρωμονόδρομου. Και σήμερα ακόμα στηρίζουν τη νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε ένδειξη καλής θέλησης απέναντι στη νέα κυβέρνηση. Δεν πάει άλλο με δαύτους! Είναι μέρος του προβλήματος, είναι επικίνδυνοι για το εργατικό κίνημα. Εγκαταλείψτε τους».
     Το ΠΑΜΕ συνεχίζει και κλιμακώνει τον αγώνα. Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, «σε κάθε πόλη, σε κάθε περιοχή σε όλη την Ελλάδα», οργανώνει συγκεντρώσεις μπροστά στα γραφεία της ΔΕΗ, των εφοριών, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας έχουν προγραμματιστεί συλλαλητήρια σε κάθε πόλη. Επίσης το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συλλαλητήρια στις 20 Δεκέμβρη διεκδικώντας μέτρα στήριξης των ανέργων και των οικογενειών τους.
     Ικανοποιητική χαρακτήρισε τη συμμετοχή στην σημερινή απεργία και απεργιακή συγκέντρωση ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Άρτας της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Καραγεώργος ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε: «Η σημερινή απεργία είναι ένας σταθμός ακόμη για το συνδικαλιστικό κίνημα στον αγώνα που κάνει ενάντια στην αντιμνημονιακή πολιτική και στα αντιλαϊκά μέτρα. Είναι συνέχεια από τις μεγαλειώδεις απεργίες του Οκτώβρη. Είναι εφαλτήριο για νέους αγώνες που θα πρέπει να συνεχίσει και να κλιμακώσει το συνδικαλιστικό κίνημα συντονισμένα και κυρίως με ενωτικό τρόπο. Πρέπει να δοθεί απάντηση σ’ αυτές τις πολιτικές που καταδικάζουν τη χώρα, τους εργαζόμενους και την κοινωνία στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και στην ανεργία μέσα απ’ το μνημονιακό προϋπολογισμό του 2012, που καρατομεί τους μισθούς και τις συντάξεις, που διαλύει το όποιο κοινωνικό κράτος έχει απομείνει σ’ αυτή τη χώρα, που συνοδεύεται με σκληρά μέτρα για όλους τους εργαζόμενους, στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, με εφεδρεία και απολύσεις στο Δημόσιο, χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας, με διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών, με εμπορευματοποίηση των δημόσιων αγαθών, της υγείας, της παιδείας και της κοινωνικής ασφάλισης, με τα αλλεπάλληλα φορολογικά μέτρα, φορομπηχτική πολιτική, τα νέα χαράτσια που θα συνοδεύουν τους εργαζόμενους για χρόνια ολόκληρα, με τη διαδικασία λεηλασίας του δημόσιου πλούτου και της δημόσιας περιουσίας αντί πινακίου φακής».
     Ο κ. Καραγεώργος έκανε λόγο για προσπάθεια τεχνητού διαχωρισμού της απεργιακής πορείας και των εργαζομένων αναφέροντας: «Δεν έχουμε κανένα θέμα να κάνουμε κοινές απεργιακές πορείες. Δεν έχουμε κανένα θέμα να βρισκόμαστε και στον ίδιο απεργιακό χώρο. Υπάρχει όμως ένα θέμα- και είναι μεγάλο θέμα -η στάση της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου και του ΠΑΜΕ το οποίο αρνήθηκε και στο παρελθόν συστηματικά αλλά και στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση να δώσει την ευκαιρία και να δώσει το λόγο να απευθύνουν χαιρετισμό στην απεργιακή συγκέντρωση οι εκπρόσωποι των δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό το ζήτημα κυρίως είναι πολιτικό και συνδικαλιστικό. Την ώρα που απαιτούνται οι συντονισμένοι αγώνες, η κοινή δράση των εργαζομένων, δημόσιων και ιδιωτικού τομέα, όλων των κοινωνικών στρωμάτων σε ένα ευρύτερο μέτωπο που μπορεί να ανατρέψει αυτές τις πολιτικές, η στάση διαίρεσης και διάσπασης των δυνάμεων του συνδικαλιστικού κινήματος, οι τεχνητοί διαχωρισμοί που επιχειρεί, δυστυχώς, η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου να θέσει ανάμεσα στους εργαζόμενους είναι ένα εμπόδιο. Ένα εμπόδιο το οποίο θα το ξεπεράσει η ανάγκη της ενότητας, η ανάγκη των συντονισμένων αγώνων και εμείς θα κινηθούμε συστηματικά σε αυτή την κατεύθυνση, της κοινής δράσης και της ενότητας των εργαζομένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.