Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011

Δόθηκε παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

- Έως τις 10 Ιανουαρίου
- Τι χρειάζεται για να καταθέσετε τις πινακίδες

     Παράταση έως τις 10 Ιανουαρίου του 2012 έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών στην καταβολή των τελών κυκλοφορίας.

   Η δεκαήμερη παράταση δόθηκε, εξαιτίας του συνωστισμού σε τράπεζες και εφορίες, αλλά και για να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι, οι οποίοι περιμένουν να πληρωθούν στις αρχές Ιανουαρίου.


     Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα ισχύσει και...
...για όσους θελήσουν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, μέσω τράπεζας ή ΕΛΤΑ.

Παράλληλα όσοι ιδιοκτήτες οχημάτων επιθυμούν να καταθέσουν πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας, θα μπορούν να προσέρχονται στην αρμόδια ΔΟΥ μέχρι την ίδια ημερομηνία.

Τι χρειάζεται για να καταθέσετε
τις πινακίδες κυκλοφορίας
     Χιλιάδες είναι οι ιδιοκτήτες που καταθέτουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου να γλυτώσουν τα υπέρογκα έξοδα που αφορούν κυρίως στα τέλη κυκλοφορίας. Τα νούμερα είναι πολύ ψηλά και σε αρκετές περιπτώσεις τριπλάσια από την περσινή χρονιά ακόμα και σε «ακριβές» περιοχές, όπως για παράδειγμα το Κολωνάκι.
     Για να καταθέσει κάποιος τις πινακίδες κυκλοφορίας, θα πρέπει να φέρει μαζί του τις… πινακίδες του αυτοκινήτου, την άδεια κυκλοφορίας και στην περίπτωση που αδυνατεί να πάει ο ίδιος θα πρέπει να υπάρχει εξουσιοδότηση.
     Σημαντικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της κατάθεσης των πινακίδων, θα πρέπει ο ιδιοκτήτης να αναφέρει την τοποθεσία που θα βρίσκεται το όχημα, αφού απαγορεύεται το «παρκάρισμα» σε δημόσιους δρόμους, ενώ υπάρχει και ο κίνδυνος να το συλλέξει συνεργείο του δήμου για ανακύκλωση. 

     Ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο που αρκετοί δεν γνωρίζουν, με αποτέλεσμα να λέει ο καθένας το… μακρύ και το κοντό του, είναι ο χρόνος που μπορεί ο καθένας να καταθέσει τις πινακίδες στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.
     Συγκεκριμένα, δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο και ο ιδιοκτήτης μπορεί να αφήσει τις πινακίδες για όσο χρονικό διάστημα επιθυμεί. Να σημειώσουμε πως όσοι καταθέτουν πινακίδες δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας και ασφάλεια, ενώ όσον αφορά το ΚΤΕΟ δεν είναι υποχρεωμένος ο ιδιοκτήτης να περάσει το όχημα από τεχνικό έλεγχο. 

     Τέλος, στην περίπτωση που κάποιος επιθυμήσει να πάρει πίσω τις πινακίδες, καλείται να πληρώσει όλο το ποσό των τελών κυκλοφορίας, ενώ για όσους έχουν ακινητοποιημένα τα αυτοκίνητά τους αρκετά χρόνια δεν είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν αναδρομικά τα τέλη κυκλοφορίας παρά μόνο για την τρέχουσα χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.