Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

«Ναι» Παπανδρέου σε ανασχηματισμό, εάν κριθεί αναγκαίο

- Πλήρης στήριξη στην απρόσκοπτη λειτουργία της κυβέρνησης Παπαδήμου από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

     Τη στήριξή του στην κυβέρνηση συνεργασίας και το έργο της εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κατά την 90λεπτη συνάντηση που είχε χθες με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.
     Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου έδωσε «πράσινο φως» για ανασχηματισμό, εφόσον ο πρωθυπουργός το κρίνει αναγκαίο...
...ενώ σχετικά με το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών φέρεται να επανέλαβε ότι συνδέεται με την ολοκλήρωση του έργου της κυβέρνησης.
     Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει ιστορική ευκαιρία να λάβει σημαντικές αποφάσεις για τα θέματα διαφάνειας, φοροδιαφυγής και λειτουργίας του πολιτικού συστήματος.
     Από στελέχη του Κινήματος, αυτό «μεταφράζεται» ως προώθηση συναινετικής αλλαγής του εκλογικού νόμου, ως προς το ζήτημα της κατάτμησης των μεγάλων περιφερειών.

Παράταση πολιτικού βίου της κυβέρνησης
     Ειδικότερα για το θέμα του πολιτικού βίου της κυβέρνησης, όπως φαίνεται, ο Λουκάς Παπαδήμος πέτυχε -σε επίπεδο δηλώσεων τουλάχιστον- ένα από τα βασικά ζητούμενα του κύκλου των επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς, καθώς όλοι συμφώνησαν ως χρονικό ορίζοντα τα μέσα Απριλίου και την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το PSI.
     Ο Γ. Παπανδρέου άφησε τον ορίζοντα ανοιχτό, (έως ότου ολοκληρωθεί το έργο της κυβέρνησης), ενώ ο Αντώνης Σαμαράς -διά στόματος εκπροσώπου Τύπου Γ. Μιχελάκη- τοποθετεί χρονικά τις κάλπες «το αργότερο έως το Πάσχα».
     Έτσι, ο πολιτικός βίος της κυβέρνησης Παπαδήμου παίρνει παράταση από τις 19 Φεβρουαρίου που ήταν η αρχική ημερομηνία για το στήσιμο πρόωρης κάλπης στα μέσα Απριλίου.
     Το γεγονός -σε συνδυασμό με το «πράσινο φως» εκ μέρους του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου για ενδεχόμενο ανασχηματισμό- μπορεί να δώσει μια ανάσα πολιτικής ηρεμίας στην κυβέρνηση για να προωθήσει τα αναγκαία μέτρα για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων της 26ης Οκτωβρίου.
     Κατόπιν αυτών, ο ΛΑΟΣ με ανακοίνωσή του ζητά σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, σημειώνοντας ότι αφού «ολοκληρώθηκαν οι κατά μόνας συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, τώρα μένει μια από κοινού συνάντηση για να προσδιορισθούν επαρκώς τα της κυβέρνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.