Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Συνεδρίασε η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας

- Ποιά έργα προωθούνται για υλοποίηση
- Ανάδοχος για το Αλιευτικό Καταφύγιο Κορωνησίας

     Η Οικονομική Επιτροπή, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, ανέδειξε τους αναδόχους για την προμήθεια κινητού εξοπλισμού για το ΧΥΤΑ Ιωαννίνων, συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.
     O εξοπλισμός περιλαμβάνει: ερπυστριοφόρο φορτωτή, συμπιεστή...
...απορριμμάτων, ελαστιχοφόρο εκσκαφέα - φορτωτή, φορτηγό αυτοκινήτου.

Ανάδοχος για το Αλιευτικό Καταφύγιο Κορωνησίας
     Η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε σήμερα, την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Α.Ε., ως ανάδοχο του έργου για το Αλιευτικό Καταφύγιο Κορωνησίας, προϋπολογισμού 1.950.000 ευρώ. Δύο νέα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην Π.Ε. Άρτας Δύο ακόμη έργα αντιπλημμυρικής προστασίας προωθούνται προς υλοποίηση στην Π.Ε. Άρτας, καθώς η Οικονομική Επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση ανέδειξε τους αναδόχους τους.
     Πρόκειται για τα έργα:
     1. Προστασία πρανών όχθης χειμάρρων Άννινου και Κομποτέϊκου στην περιοχή Αλή - Αγάς Κομποτίου, προϋπολογισμού 85.000 ευρώ για το οποία ανάδοχος αναδείχτηκε η Βασιλική Παπαχρήστου - Κασάη & ΣΙΑ ΟΕ.
     2. Επένδυση στραγγιστικής τάφου εντός οικισμού Πολυδρόσου 120.000 ευρώ, για το οποίο ανάδοχος αναδείχτηκε η ΚΑΤΣΕΛΗΣ ΚΩΝ. - ΚΑΤΣΕΛΗΣ ΓΕΡ Ο.Ε.

Δημοπρατήσεις έργων στην Π.Ε. Πρέβεζας
     Από την Οικονομική Επιτροπή δημοπρατήθηκαν σήμερα τα εξής έργα, που αφορούν: -Βελτιώσεις - συντηρήσεις - ασφαλτοστρώσεις αγροτικού και βασικού οδικού δικτύου Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ.
     - Αποκατάσταση ζημιών στην 7η επαρχιακή οδό, προϋπολογισμού 35.000 ευρώ.
     - Εργασίες ολοκλήρωσης κτιριακών εγκαταστάσεων Ζηρού, προϋπολογισμού 175.000 ευρώ. Το έργο επαναδημοπρατείται επειδή ο αρχικός απέβη άγονος.
     - Βελτιώσεις - συντηρήσεις αποκαταστάσεις ζημιών σε τμήματα του επαρχιακού και βασικού οδικού δικτύου, με προϋπολογισμό 150.000 ευρώ. Το έργο επαναδημοπρατείται επειδή ο αρχικός απέβη άγονος.

Συντήρηση οδικού δικτύου Π.Ε. Θεσπρωτίας
     Από την Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για το έργο: «Συντήρηση οδικού δικτύου Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας» προϋπολογισμού 150.000 ευρώ, που είναι η Ε.Ε. Ηρακλής Τσόγκας και ΣΙΑ.

Τοποθέτηση μεταλλικών στηθαίων και σήμανσης
στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο
     Τη δημοπράτηση έργου για την τοποθέτηση μεταλλικών στηθαίων για την οδική σήμανση σε τμήματα του Εθνικού Οδικού Δικτύου της Περιφέρειας, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ, ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή.

Έλεγχοι στις πτηνο-κτηνοτροφικές
εγκαταστάσεις Koυτσελιού
     Σε συνέχεια των ελέγχων που πραγματοποιεί σε περιοχές της Ηπείρου, η Επιτροπή Εξέτασης Περιβαλλοντικών Θεμάτων που έχει συγκροτηθεί με απόφαση του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη διενήργησε ελέγχους και σε πτηνο-κτηνοτροφικές μονάδες που λειτουργούν στην κτηματική περιφέρεια Κουτσελιού του Δήμου Ιωαννιτών.
     Από τους ελέγχους διαπιστώθηκαν ζητήματα που αφορούν την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων. Η Επιτροπή προτείνει τη διενέργεια περαιτέρω ελέγχων από την Επιτροπή Σταβλισμού, αλλά και ΚΕΠΠΕ Ηπείρου.Οι έλεγχοι συνεχίζονται και σε άλλες περιοχές της Ηπείρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.