Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Ποδαρικό στο Δεκέμβρη με απεργία

- Σε απεργιακό κλοιό σήμερα ολόκληρη η χώρα
     Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί σήμερα ολόκληρη η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα μέτρα που περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2012.
     Η συγκέντρωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματιστεί να γίνει...
...στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, ενώ συγκεντρώσεις και πορείες θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πόλεις.
     Στην απεργία θα συμμετέχουν υπάλληλοι του Δημοσίου, εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και σε ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ.
     Κλειστά θα παραμείνουν τα δικαστήρια λόγω της συμμετοχής της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) στην πανελλαδική γενική απεργία. Τα πλοία θα μείνουν δεμένα μετά την απόφαση της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) να συμμετάσχει και αυτή στην απεργία.

Ποιοι απεργούν
     Με αποφάσεις των συνδικαλιστικών τους φορέων, θα πάρουν μέρος οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, τα τελωνεία, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τους ΟΤΑ, τις περιφέρειες, τα δικαστήρια, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι οικοδόμοι, οι εργαζόμενοι σε βιομηχανίες, βιοτεχνίες κ.ά.
     Στην απεργία θα συμμετέχει και η ΟΤΟΕ, η οποία προσανατολίζεται να προχωρήσει και σε άλλες κινητοποιήσεις με αφορμή τις μειώσεις έως 35% των αποδοχών των εργαζομένων στην ΑΤΕ και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Η ΑΔΕΔΥ
     «Η αποχώρηση 20.000 μόνιμων υπαλλήλων και ο προγραμματισμός της τρόικας και της συγκυβέρνησης να ακολουθήσουν δεκάδες χιλιάδες απολύσεις την επόμενη διετία θα έχουν δραματικές επιπτώσεις και για τις δημόσιες υπηρεσίες που ήδη αντιμετωπίζουν σημαντικά λειτουργικά προβλήματα», ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ, προειδοποιώντας την κυβέρνηση με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και μετά την αυριανή απεργία.

Κάλεσμα φορέων
     Μεταξύ των άλλων, ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, καλώντας τα μέλη του να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη πανελλαδική απεργία την 1η Δεκέμβρη «αντιδρώντας για την εξαίρεση των κεντρικών ειδικοτήτων του κλάδου μας από τα βαρέα».
     «Ο υπουργός Εργασίας όχι μόνο αποδέχτηκε το αρχικό αυθαίρετο πόρισμα της Επιτροπής Κρίσεων για τα ΒΑΕ, αλλά πλειοδοτώντας εξαιρεί κάτω από τις πιέσεις εργοδοτών και τρόικας τις κεντρικές ειδικότητες του κλάδου μας, εκτός από λαντζέρηδες, χωρίς καμιά επιστημονική τεκμηρίωση, όπως επί χρόνια υποστήριζε ο σημερινός υπουργός Εργασίας. Οι συνέπειες της απένταξης θα είναι εργαζόμενοι ανυπεράσπιστοι απέναντι στις διαθέσεις των εργοδοτών και στον κίνδυνο μακροχρόνιας ανεργίας για τις μεγάλες ηλικίες», αναφέρει η ανακοίνωση.

Εργαζόμενοι ΟΤΑ: Καμία ανοχή
     Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης αναφέρει στη δική της ανακοίνωση: «Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση λένε καμία ανοχή στη μνημονιακή συγκυβέρνηση και συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στις απολύσεις, στη λιτότητα, στην κατακρεούργηση μισθών και συντάξεων και στα χαράτσια. Αντιτίθενται στη διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών και στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Η πολιτική του μνημονίου που εφαρμόζεται εδώ και δύο χρόνια εξοντώνει καθημερινά τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, διαλύει τον κοινωνικό ιστό της χώρας και οδηγεί στην καταστροφή. Η δήθεν συνταγή για την έξοδο από την κρίση καθιστά την Ελλάδα και τους Έλληνες υποχείριο των ξένων δανειστών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.