Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

«Xάρισαν» 3,9 εκατ. ευρώ σε μεγαλοοφειλέτη από την Άρτα

- Χάρη στην «ολιγωρία» των φορολογικών αρχών!
- Απίστευτο και όμως αληθινό!

     Την ώρα πάντως που κάποιες κρατικές υπηρεσίες εντείνουν τις πιέσεις για είσπραξη περισσότερων οφειλόμενων και προχωρούν σε κινήσεις όπως η σύλληψη των παρανομούντων, κάποιες άλλες κρατικές υπηρεσίες αποδεικνύονται ιδιαίτερα... γαλαντόμες και γενναιόδωρες με μεγαλοοφειλέτες!
     Τόσο γενναιόδωρες, που επί πέντε χρόνια δεν προχωρούν στην...
...κλήτευση του παρανομούντος, με αποτέλεσμα να παραγράφεται το αδίκημα αλλά και η οφειλή! Και δε μιλάμε για κάνα μικροποσό, αλλά για 3,9 εκατ. ευρώ!
     Η Ποινική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου απέρριψε αίτηση του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, με την οποία ζητούσε να αναιρεθεί απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας που έκρινε ότι παραγράφηκε λόγω παρέλευσης πενταετίας το αδίκημα της καθυστέρησης καταβολής χρεών προς το Δημόσιο.
     Με άλλα λόγια έκρινε ότι ορθά παραγράφηκε χρέος ύψους 3,9 εκατομμυρίων ευρώ προς το Δημόσιο, καθώς το κλητήριο θέσπισμα που καλούσε τον οφειλέτη σε δίκη επιδόθηκε μετά την παρέλευση πενταετίας από την ημέρα διαπίστωσης του πλημμεληματικού αδικήματος της μη απόδοσης χρέους από την αρμόδια ΔΟΥ.
     Όπως σημειώνουν οι αρεοπαγίτες, για το χρόνο έναρξης της παραγραφής των οφειλών προς το Δημόσιο και τα τελωνεία ισχύουν οι κοινές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα (άρθρα 111 έως 113).
     Το θέμα είναι τώρα αν εκείνα τα φυσικά πρόσωπα -εφοριακοί ή οποιοσδήποτε άλλος- που είναι υπεύθυνοι για αυτό το τρομακτικό ατόπημα καθίσουν με τη σειρά τους στο σκαμνί για εγκληματική αμέλεια καθήκοντος.
     Αν σκεφτούμε μάλιστα ότι 3,9 εκατ. ευρώ είναι τα «κομμένα» από συντάξεις 800 ηλικιωμένων, που προσπαθούν να ζήσουν με 600 ευρώ το μήνα, καταλαβαίνουμε το μέγεθος του εγκλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.