Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

H κρίση στο χώρο των media

- Δυστυχώς η κυβέρνηση παρακολουθεί εξ αποστάσεως

     Η απόφαση για τριήμερη απεργία στην «Ελευθεροτυπία» από την Πέμπτη μέχρι την Κυριακή και ενώ θα έχει προηγηθεί η σημερινή Πανελλήνια 24ωρη σε συνδυασμό με την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Alter αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου σε μια χωρίς προηγούμενο κρίση που πλήττει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
     Η θύελλα παρασέρνει ολόκληρο σχεδόν το φάσμα έντυπης, ηλεκτρονικής και ψηφιακής μορφής με κύρια ένδειξη τη μείωση των...
...μισθών που επιβάλλεται ακόμα και σε κραταιές μέχρι πρότινος επιχειρήσεις.
     Η ανεργία που ανέρχεται στο 30%, η «μαύρη εργασία», οι ευέλικτες μορφές όπως η εκ περιτροπής εργασία αποτελούν τη νέα πραγματικότητα σε έναν χώρο που θεωρούνταν μέχρι πρότινος θωρακισμένος από κρίσεις μέχρι που η αλυσιδωτή φορά των πραγμάτων ήρθε να δέσει τη θηλιά στο λαιμό του.
     Νοιάζεται κανείς πραγματικά αν οδηγούνται αναρίθμητοι εργαζόμενοι στην αναγκαστική έξοδο καθώς οι θέσεις εργασίας μειώνονται δραματικά; Αναλογίζεται κανείς πόσοι ακόμα θα βρεθούν στο δρόμο στο άμεσο μέλλον από το κλείσιμο επιχειρήσεων και τη συγχώνευση κάποιων άλλων;
     Σε μια οικονομία που έχει βρεθεί σε βαθειά ύφεση και η κοινωνία βυθίζεται στην απόγνωση έπρεπε να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα που θα δώσουν μια ανάσα στην αγορά και φυσικά θα επέτρεπαν τη λειτουργία των ΜΜΕ υπό καλύτερους όρους, έπρεπε να εξαντληθούν όλα τα μέσα από το κράτος πριν να χρεωθούν οι εργαζόμενοι την κρίση στην πλάτη τους.
     Δυστυχώς η κυβέρνηση παρακολουθεί εξ αποστάσεως την κρίση να σαρώνει τα media, να εξαθλιώνει τους εργαζόμενους και μοναδική της έγνοια είναι να φτιάχνει το δικό της προφίλ ώστε να πετύχει την πολιτική της επιβίωση στις εκλογές που έρχονται.
     Ούτε μια προσπάθεια δεν αναλήφθηκε, ούτε μια προσπάθεια διάδοσης του Τύπου στους νέους όταν παχυλά κονδύλια διοχετεύονται στην κατασκευή ιστοσελίδων διαφόρων οργανισμών με τη χρήση των οποίων επιδιώκεται προφανώς να σβήσει η επικοινωνία μέσω του Τύπου.
     Όλα αυτά όμως δημιουργούν προβλήματα που η Πολιτεία και η Κοινωνία θα τα βρει σύντομα μπροστά της και δεν θα έχουν σχέση μόνο με τον επικοινωνιακό χαρακτήρα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ ευθύνεται μόνο για όσα γράφουν οι συντάκτες του.
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να διαγράφουμε υβριστικά ή χυδαία σχόλια.